Η Κομισιόν κατέληξε σε συμφωνία με τη Moderna για την επιτάχυνση της παράδοσης του εμβολίου mRNA της κατά του κορονοϊού στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν βραχυπρόθεσμη ανάγκη, ιδίως στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η Moderna συμφώνησε στην παράδοση 10 εκατομμυρίων δόσεων μέσα στον Δεκέμβριο για τη Γερμανία. Αυτές οι δόσεις ισοδυναμούν με τον εμβολιασμό 20 εκατομμύρια πολιτών που λαμβάνουν αναμνηστική δόση – καθώς μόνο μισή δόση χρησιμοποιείται στην εν λόγω περίπτωση.

Επιπλέον, η Moderna θα παραδώσει 25 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του 2022, δηλαδή 50 εκατομμύρια ενισχυτικές δόσεις.

Περαιτέρω επιτάχυνση των παραδόσεων από τη Moderna προετοιμάζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2022, προς όφελος επιπλέον κρατών μελών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξασφαλίσει αρκετές δόσεις εμβολίων για να εμβολιάσει και να χορηγήσει αναμνηστικές δόσεις σε όλους τους Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Μέχρι σήμερα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δόσεις έχουν παραδοθεί στα κράτη μέλη της ΕΕ, σημειώνει, ακόμα, το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Αντιμέτωπη με την ταχεία αύξηση των λοιμώξεων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και την ανάγκη να κλιμακωθεί ο εμβολιασμός, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυτικών δόσεων, η Επιτροπή συνεργάζεται με τους παρασκευαστές εμβολίων για να επιταχύνει περαιτέρω την παράδοση δόσεων εμβολίων στα κράτη μέλη που χρειάζονται πρόσθετες δόσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναφέρει, τέλος, σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: newsbeast.gr