Μέλη της Νέας Δημοκρατίας προχώρησαν σε μία συμβολική δράση σήμερα, Πέμπτη, απελευθερώνοντας φωτεινά φαναράκια στον ορίζοντα 15 πόλεων – στο Αγρίνιο, την Αθήνα, την ‘Αρτα, τα Βασιλικά Δήμου Θέρμης, τα Γρεβενά, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη, τη Θήβα, την Καλαμάτα, την Κάλυμνο, την Κέρκυρα, τη Λάρισα, τη Λιβαδειά, την Ορεστιάδα και τη Ρόδο – προκειμένου να στείλουν το μήνυμα «Απελευθερώνουμε τη ζωή από τον φόβο και τη σιωπή – Τελειώνουμε με την παρενόχληση και τη βία».

Την πρωτοβουλία διοργάνωσε η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη τη βίας κατά των γυναικών.

Φαναράκια στον ουρανό 15 πόλεων από τη ΝΔ για την Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου, ο οποίος συμμετείχε στη δράση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, σημείωσε: «Η έμφυλη κακοποίηση δεν σχετίζεται με ιδεολογίες και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Η βία, λεκτική και σωματική δεν είναι ανεκτή σε καμία περίπτωση. Και η απάντηση σε αυτήν δίνεται με πράξεις. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της κυβερνητικής ευθύνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε νομοθετικές παρεμβάσεις που ενδυναμώνουν τις γυναίκες ώστε να μιλήσουν χωρίς φόβο αλλά και να βρουν ασφάλεια και προστασία από το κράτος. Χάρη σε αυτές, σήμερα η ελληνική πολιτεία διαθέτει ένα ισχυρό πλέγμα δομών και υπηρεσιών για την υποδοχή και φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών και οι προσπάθειες να μπει τέλος σε κάθε μορφή παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας συνεχίζονται».

Φαναράκια στον ουρανό 15 πόλεων από τη ΝΔ για την Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Η επικεφαλής της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΔ Βικεντία Συροπούλου δήλωσε από την πλευρά της: «Τα δυόμιση χρόνια κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, ενισχύθηκε το κίνημα Metoo στη χώρα μας και άνοιξε ο δρόμος ώστε πολλές γυναίκες να καταγγείλουν την κακοποίηση τους. Επίσης, συστάθηκε για πρώτη φορά Υφυπουργείο αρμόδιο για θέματα οικογενειακής πολιτικής και ισότητας. Τα 43 συμβουλευτικά κέντρα, οι 19 ξενώνες φιλοξενίας, η 24ωρη δωρεάν Γραμμή SOS 15900 αλλά και τα γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας στελεχωμένα πλέον με εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό είναι πάντα σε ετοιμότητα, προκειμένου να στηριχθεί κάθε γυναίκα ώστε να ξεφύγει από τον κύκλο της κακοποίησης και να βγει δυνατή ενώ οι πρόσφατες αλλαγές στον ποινικό κώδικα με την αυστηροποίηση των ποινών χτίζουν ένα πιο ισχυρό τείχος αναχαίτισης της έμφυλης βίας».

Φαναράκια στον ουρανό 15 πόλεων από τη ΝΔ για την Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη δράση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, συμμετείχαν, επίσης, ο γραμματέας Οργανωτικού και διευθυντής του Γραφείου Προέδρου Στέλιος Κονταδάκης καθώς και στελέχη της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΔ.

Πηγή: newsbeast.gr