Μια ανάσα πριν από τον πορτοκαλί συναγερμό, σύμφωνα με το Mega, είναι η Θεσσαλονίκη η οποία σήμερα 20/10 έδωσε τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού μέχρι σήμερα φτάνοντας τα 125. Σήμερα η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, μετρά 652 ενεργά κρούσματα και είναι στο επίπεδο 2.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το κανάλι, τις επόμενες ώρες η συμπρωτεύουσα θα περάσει στο επίπεδο 3 με σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα επιβληθούν αν η Θεσσαλονίκη περάσει στο επίπεδο 3 θα είναι μάσκες υποχρεωτικά στους εσωτερικούς χώρους, αλλά και στους εξωτερικούς όπου δεν μπορεί να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Επιπλέον, στην εστίαση η πληρότητα θα πέσει στο 50%, θα επιτρέπονται 4 άτομα ανά τραπέζι, ενώ τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 00:00.

Την ίδια ώρα, θα επιτρέπονται μόνο 9 άτομα στις συναθροίσεις με υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ στους κινηματογράφους και τα ζωντανά θεάματα η πληρότητα πέφτει στο 30% και η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Λίγο νωρίτερα, έκκληση προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, σε πλήρη εγρήγορση και να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα, καθώς τα τελευταία 24ωρα το επιδημιολογικό φορτίο στις περιοχές αυτές είναι αυξημένο, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή: newsbeast.gr