Στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς επιβάτη, επιστρέφει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διονύσιος Σολωμός», το οποίο χθες (12/10) διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του πλου του προς τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων -μετά από επαναληπτικά τεστ στο πλήρωμα και σχετική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ- ότι τρία μέλη του είναι θετικά στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας «A.N.M.E.Z. A.E.», τα τρία μέλη του πληρώματος τέθηκαν άμεσα σε απομόνωση, ενώ η λιμενική Αρχή Σερίφου, ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επέτρεψε τη συνέχιση του πλου προς το λιμάνι του Πειραιά, όπου και θα διενεργηθεί εκ νέου έλεγχος σε όλα τα μέλη του πληρώματος και εκ νέου απολύμανση σε όλους τους χώρους του πλοίου.

Σημειώνεται ότι, την περασμένη εβδομάδα σε ένα ακόμα μέλος του πληρώματος του «Διονύσιος Σολωμός» είχε διαγνωσθεί θετικό στον ιό. Ο συγκεκριμένος ναυτικός, σύμφωνα με την εταιρεία και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήταν εκτός πλοίου και δεν είχε έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Το πλοίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θήρα, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Κίμωλο, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Κύθνο και Πειραιά.

Πηγή: newsbeast.gr