Ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε στις ΗΠΑ, αφού επισκέφθηκε τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, όμως μπόρεσε να έχει ένα τετ α τετ με τον Έλον Μάσκ, όπου του εξέφρασε ότι η βασική ανησυχία του με τις πρόσφατες αλλαγές στο Twitter, είναι η προστασία των παιδιών.

Ο Γάλλος πρόεδρος σε μια σειρά από tweets που έκανε, δημοσιοποίησε το γεγονός, όπως και το περιεχόμενο της συζήτησης τους, αφού μεταξύ άλλων ζήτησε από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, η νέα εταιρεία του να συνεχίσει να συμμορφώνεται στους ευρωπαϊκούς νόμους.

Έτσι, ο Μασκ διαβεβαίωσε τον Μακρόν πως η προστασία της ελευθερίας του λόγου βρίσκεται σε «καλά χέρια», ενώ το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τους χρήστες περνά από αυστηρό έλεγχο αποτρέποντας τη διάδοση βίαιων και εξτρεμιστικών μηνυμάτων στο Διαδίκτυο.

Μάλιστα, συμφώνησαν στη βελτίωση των δράσεων στην ψηφιακή πλατφόρμα που αφορούν στην προστασία των παιδιών. «Ο Έλον Μασκ δεσμεύτηκε σε αυτό σήμερα. Ας προστατεύσουμε περισσότερο τα παιδιά μας στο Διαδίκτυο!», έγραψε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Μακρόν.

Πηγή: newsbeast.gr