Μετά τη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Εμανουέλ Μακρόν και το μακρύ τραπέζι που τους χώριζε, που προκάλεσε χαμό στο Twitter, έρχεται η νέα συνάντηση του ρώσου προέδρου, λίγο μετά την έναρξη της αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία, με φόντο εντάσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση.

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς σήμερα στο Κρεμλίνο και οι δύο άνδρες κάθισαν σ’ ένα τραπέζι μήκους έξι μέτρων. Αυτό αποτελεί υγειονομικό μέτρο κατά της Covid που λαμβάνει το Κρεμλίνο έναντι των ξένων επισκεπτών του Πούτιν, που έχουν αρνηθεί να συμμορφωθούν προς ένα ρωσικό πρωτόκολλο.

Ο Όλαφ Σολτς αρνήθηκε να κάνει ρωσικό PCR πριν από τις συνομιλίες, επιλέγοντας το τεστ να του το κάνει ένας γιατρός της γερμανικής πρεσβείας μέσα στο αεροπλάνο μετά την προσγείωση, πριν καν αποβιβαστεί.

Γι’ αυτό ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα πως η κοινωνική απόσταση ανάμεσα στους ηγέτες της Γερμανίας και της Ρωσίας πρέπει να είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι συνήθως.

Οι συζητήσεις για την Ουκρανία

«Θα αφιερώσουμε δυστυχώς μεγάλο μέρος του χρόνου μας σήμερα στο ζήτημα που συνδέεται με την κατάσταση στην Ευρώπη, στην ασφάλεια και στις συνομιλίες που διεξάγονται για το ζήτημα αυτό, ιδιαίτερα σχετικά με την Ουκρανία», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τη δημόσια ρωσική τηλεόραση.

«Ασφαλώς είναι σαφές ότι οφείλουμε τώρα να μιλήσουμε για τη δύσκολη κατάσταση αναφορικά με την ασφάλεια στην Ευρώπη», δήλωσε από την πλευρά του ο Σολτς, προσθέτοντας πως είναι «κατευχαριστημένος» που μπορεί να διεξαγάγει αυτές τις συνομιλίες.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορούμε να εργαστούμε αναφορικά με τις σχέσεις μας μέσω καλών συζητήσεων του ενός με τον άλλο», πρόσθεσε αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters, το AFP και το DPA.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε επίσης απευθυνόμενος στον γερμανό καγκελάριο πριν από την έναρξη των συνομιλιών ότι η ρωσογερμανική ενεργειακή συνεργασία αποτελεί προτεραιότητα για τη Μόσχα, η οποία θεωρεί το Βερολίνο έναν από τους κύριους εταίρους της. Ο Πούτιν υπογράμμισε πως η εξαγωγός αερίου Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας.

Πηγή: newsbeast.gr