«Η Ελλάδα είναι σήμερα από τους πιο αξιόπιστους εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας, υποδεχόμενος σήμερα στο Κοινοβούλιο, τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς.

Ο κ. Άνταμς, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των Δημάρχων απ’ όλο τον κόσμο κατά του Αντισημιτισμού «2022 Mayors Summit Against Antisemitism (MSAA)», συνοδευόταν από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

Καλωσορίζοντας τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, «μιας μητρόπολης η οποία φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας», ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στη σημασία της Συνόδου Κορυφής των Δημάρχων που πραγματοποιείται στην Αθήνα για «την καταπολέμηση του φυλετικού μίσους, την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, μιας μάστιγας η οποία δημιούργησε απίστευτη δυστυχία την περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και που φαίνεται ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, ξανασηκώνει κεφάλι, κάτι το οποίο πρέπει όλοι μας να αντιμετωπίσουμε εγκαίρως». Επεσήμανε επίσης πως «η ελληνική πολιτεία έχει δρομολογήσει ένα συνεκτικό πακέτο μέτρων, νομοθετικών, διοικητικών αλλά και εκπαιδευτικών, για την καταπολέμηση κάθε φρασεολογίας μίσους και προφανώς και του αντισημιτισμού».

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του δόγματος Τρούμαν «που το 1947 βοήθησε πολύ την Ευρώπη να σταθεί πάλι στα πόδια της, μεταξύ των χωρών της Ευρώπης και την Ελλάδα» τονίζοντας πως «η Ελλάδα ποτέ δεν υπήρξε αγνώμων έναντι της συμπαράστασης του δόγματος Τρούμαν και του σχεδίου Μάρσαλ, γι’ αυτό και θεωρούμε ότι είμαστε σήμερα από τους πιο αξιόπιστους εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, αφού εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά για την επίσκεψή του στο ελληνικό κοινοβούλιο, επεσήμανε πως «καθώς κοιτάμε προς τα πίσω, στην Αθήνα της αρχαιότητας, διαπιστώνουμε ότι, είτε τότε είτε τώρα, αυτό που εμείς, στις θέσεις που βρισκόμαστε, πρέπει να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τις κοινωνίες μας να προχωρήσουν μπροστά». Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής συνόδεψε τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης στην αίθουσα της Ολομέλειας προκειμένου να παρακολουθήσει μέρος της συνεδρίασης που βρισκόταν σε εξέλιξη για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που αφορά τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Πηγή: newsbeast.gr