Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) είχε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση στο ΕΣΥ, τόσο ως προς τη φροντίδα των ασθενών με Covid-19 όσο και ως προς τη νοσηλεία και αντιμετώπιση ασθενών με άλλα νοσήματα», κατά τη συνάντηση.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, «τόνισαν στον Αλέξη Τσίπρα πως σήμερα 148 ασθενείς βρίσκονται πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που εδώ και καιρό έχει οδηγήσει στην έκρηξη της θνητότητας, καθώς δεν λαμβάνουν την αρμόζουσα φροντίδα».

Παράλληλα, έκαναν ιδιαίτερη μνεία στην «ακύρωση χειρουργείων και κρίσιμων θεραπειών για σοβαρές ασθένειες εξαιτίας της μονοθεματικής λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Συνάντηση Τσίπρα - ΕΙΝΑΠ

Τα αιτήματα της ΕΙΝΑΠ

Σύμφωνα, πάντα, με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ τόνισαν εμφατικά την ανάγκη άμεσης στήριξης στο ΕΣΥ με τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

  • «άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων για νοσηλεία και Covid περιστατικών
  • άμεση πρόσληψη με κατεπείγουσες διαδικασίες όλων των επιλαχόντων γιατρών σε προκηρύξεις μόνιμων θέσεων στο ΕΣΥ
  • διατήρηση στο ΕΣΥ των 1.500 εξειδικευμένων νοσηλευτών σε ειδικά τμήματα, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις.
  • την επιστροφή στα καθήκοντά 530 μάχιμων γιατρών, που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας, με αυξημένα υγειονομικά στάνταρ και αυξημένο τέστινγκ».

Σημειώνεται πως την Τρίτη ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: newsbeast.gr