Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών οι οποία εξετάζει την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας στην οποία επικρατεί η μετάλλαξη Όμικρον και στη συνέχεια θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση σχετικά με τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή προσανατολίζεται στο να εισηγηθεί παράταση των μέτρων που ισχύουν σήμερα για μία εβδομάδα ακόμη, δηλαδή μέχρι τις 23 Ιανουαρίου.

Ποια μέτρα ισχύουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου

Θυμίζουμε πως τα μέτρα που ισχύουν έως τις 16 Ιανουαρίου είναι:

  • Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.
  • Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.
  • Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Πηγή: newsbeast.gr