Συγγνώμη για την… απερισκεψία του ζήτησε από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο ένας ιερέας, ο οποίος έκανε αντιεμβολιαστική εκστρατεία το προηγούμενο διάστημα, στέλνοντας SMS σε πιστούς.

Ο εφημέριος του ιερού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Κανάλια στη Μαγνησία εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του μητροπολίτη και ζήτησε συγγνώμη για την «απερισκεψία» του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Ο ιερέας φέρεται να έστελνε σε πιστούς μηνύματα στο κινητό με άρθρα και ειδήσεις εναντίον του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, καθώς και θεωρίες συνωμοσίας.

Κάποιοι πιστοί ενοχλήθηκαν από την ενέργεια αυτή του ιερέα, όταν μάλιστα ο ίδιος ο ιερέας όπως επισημαίνουν, νόσησε, καθώς και η πολυμελής οικογένεια του.

Η νέα εγκύκλιος για τη στάση των κληρικών

Σημειώνεται πως η Μητρόπολη Δημητριάδος εξέδωσε νέα εγκύκλιο για τη στάση των κληρικών έναντι της πανδημίας, η οποία αναφέρει:

Επείγον Εγκύκλιο Σημείωμα απέστειλε σήμερα προς τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, επανερχόμενος στο ζήτημα της στάσης των κληρικών μας απέναντι στην πανδημία και του εμβολιασμού. Ολόκληρο το Σημείωμα έχει ως εξής:

Θέμα: «Απαγόρευση τοποθετήσεων για τον μη εμβολιασμό για την νόσο covid-19»

Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί,

Με το υπ. αριθμ, πρωτ. 724/26/8/2021 Εγκύκλιο Σημείωμά μου, τον περασμένο Αύγουστο, απευθύνθηκα με τρόπο πατρικό και παραινετικό προς όλους σας για την δύσκολη κατάσταση που συνεχίζεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19 και τον εμβολιασμό σας. Ατυχώς, αναγκάζομαι, ως μη ώφειλε, να επανέλθω, έχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής και υπομονής για περιπτώσεις απαράδεκτης στάσης συμπρεσβυτέρων μας που προξενούν τεράστια ζημία στους αδελφούς μας πιστούς.

Από τούδε και στο εξής απαγορεύουμε αυστηρότατα κάθε αναφορά στην ασθένεια covid-19 και στον μη εμβολιασμό, είτε σε κήρυγμα, είτε σε άλλη περίσταση, καθώς επίσης και στα πλαίσια της εξομολόγησης και της προσωπικής επικοινωνίας σας με τους ενορίτες σας. Όπου, μέσω των πιστών, πληροφορηθούμε ότι δεν τηρείται αυτή η απαγόρευση θα επεμβαίνουμε προσωπικά επιβάλλοντας κυρώσεις, με πρώτες την άρση της ευλογίας να κηρύττετε και να εξομολογείτε.

Επίσης, καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει, θα εξετάσουμε προσωπικά, μία προς μία, τις περιπτώσεις ιερέων οι οποίοι, χωρίς να συντρέχει λόγος υγείας, παραμένουν ανεμβολίαστοι για την θανατηφόρα νόσο της συνεχιζομένης πανδημίας.

Ελπίζουμε ότι θα συμμορφώσετε όλοι στις παραπάνω εντολές μας και δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε.
Μετά πατρικών ευχών και Αγάπης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

Πηγή: newsbeast.gr