Στην αποκάλυψη πως είναι τρανς προχώρησε την Τετάρτη (30/3) ο βρετανός συντηρητικός βουλευτής Τζέιμι Γουάλις. Λίγο ώρα μετά τα όσα έγραψε στο Twitter άρχισε να δέχεται μηνύματα υποστήριξης από συναδέλφους του αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

«Είμαι τρανς. Ή για την ακρίβεια, θέλω να γίνω τρανς. Διαγνώσθηκα με δυσφορία φύλου και αισθάνομαι έτσι από πολύ νέος», έγραψε στο Twitter.

«Έπεσα θύμα εκβιασμού και βιασμού»

Ο βουλευτής από το Μπρίτζεντ της Ουαλίας εκμυστηρεύτηκε ότι δεν αισθάνεται καλά αφού έπεσε θύμα εκβιασμού και βιασμού από πρόσωπο που συνάντησε στο Διαδίκτυο και ότι αποφάσισε ότι είναι καιρός να αποκαλύψει την αλήθεια.

Το μήνυμά του αναρτήθηκε στις 03.00 την νύκτα, μετά την συγκέντρωση βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος κατά την οποία ο Μπόρις Τζόνσον κορόιδεψε τον πολιτικό του αντίπαλο, ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, ο οποίος προσπάθησε πρόσφατα να απαντήσει σε ερωτήσεις για θέματα διεμφυλικότητας.

Τι είπε ο Μπόρις Τζόνσον

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

«Καλησπέρα κυρίες και κύριοι, ή, όπως θα έλεγε ο Κιρ Στάρμερ, άτομα που έχουν ορισθεί ως γυναίκες και άνδρες κατά την γέννησή τους» ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico.

Σήμερα, αντέδρασε στο tweet του βουλευτή του εξαίροντας «την τεράστια δόση θάρρους» που χρειάστηκε για να διηγηθεί την πολύ προσωπική του ιστορία.

Το καθεστώς των διεμφυλικών βρίσκεται στο επίκεντρο πολεμικής στην βρετανική κοινωνία, με τους κυβερνώντες Τόρις να θεωρούν συχνά υπερβολικές τις θέσεις των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των διεμφυλικών.

Ζήτησε 50.000 λίρες με αντάλλαγμα τη σιωπή του

Στη δήλωσή του ο Τζέιμι Γουάλις, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξηγεί ότι δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει τις εκμυστηρεύσεις αυτές, πριν πέσει θύμα εκβιασμού τον Απρίλιο 2020 από άνδρα ο οποίος αποκάλυψε την σεξουαλική του ταυτότητα στον πατέρα του, έστειλε φωτογραφίες σε άλλα μέλη της οικογένειάς του και ζήτησε 50.000 λίρες με αντάλλαγμα τη σιωπή του.

Πολλοί συντηρητικοί βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης τού εξέφρασαν την υποστήριξή τους. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν έγραψε στο Twitter «πολλά πράγματα έχουν βελτιωθεί στην πολιτική», προσθέτοντας: «Αν ένας συντηρητικός βουλευτής είχε πει κάτι τέτοιο όταν εξελέγην εγώ για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια, θα είχε δεχθεί παρενόχληση και δεν θα είχε επευφημηθεί και υποστηριχθεί».

Πηγή: newsbeast.gr