Την πεποίθησή του πως τα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι τα σωστά και δεν έχουν υποστεί κανένα «μαγείρεμα» εξέφρασε ο καθηγητής Λοιμοξιωλογίας, Νικος Σύψας, σε παρέμβασή του στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 για τον κορονοϊό, «Lockdown ώρα μηδέν» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Εάν είχα υποψιαστεί εγώ προσωπικά σαν επιστήμονας, αλλά και όλα τα μέλη της επιτροπής, ότι γίνεται οποιοδήποτε είδος κακής χρήσης των δεδομένων του ΕΟΔΥ, οποιοδήποτε «μαγείρεμα» δηλαδή, θα είχα παραιτηθεί πρώτος και θα είχα καταγγείλει τα πάντα» είπε ο καθηγητής Λοιμοξιωλογίας, Νίκος Σύψας, και συνέχισε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στα δεδομένα που μας δίνει ο ΕΟΔΥ. Έχω εμπιστοσύνη στους επιστήμονες του ΕΟΔΥ. Έχουμε εμπιστοσύνη στο μητρώο COVID που έχει φτιάξει ο ΕΟΔΥ. Μέχρι στιγμής ουδέποτε έχει υποπέσει στη δική μου προσωπική αντίληψη ότι κάποια στοιχεία ήταν παραποιημένα. Βεβαίως και θα θέλαμε κάποια στοιχεία γρηγορότερα και σε ορισμένες περιπτώσεις καλύτερης ποιότητας στοιχεία. Άλλο να ζητάμε το καλύτερο για τη βελτίωση των δεδομένων και άλλο να διασπείρουμε την αμφιβολία».

Στην ίδια εκπομπή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως όταν τελειώσει η κρίση της πανδημίας τότε θα είναι η σωστή ώρα για να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να στηριχθεί η πραγματική οικονομία και να δοθεί ανάσα στις επιχειρήσεις που σήμερα πλήττονται.

Παράλληλα, ο Στ. Καφούνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, σημείωσε ότι: «Το δεύτερο lockdown μπορεί να είναι καταστροφικό για πολλούς. Απαιτούνται μέτρα και μάλιστα άμεσα», ενώ από την πλευρά του ο Γιάννης Δαβερώνης, πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής, πρότεινε στην πολιτεία να βρει τον τρόπο ώστε δοθούν ΕΣΠΑ αποκλειστικά για την εστίαση και σημείωσε πως «ζούμε έναν Γολγοθά και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει».

Πηγή: newsbeast.gr