Η Μαρία Συρεγγέλα αναφερόμενη στα περιστατικά έμφυλης βίας και στις πρόσφατες γυναικοκτονίες που σημειώθηκαν, τόνισε ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν στρατόπεδα», παρά ένας κοινός στόχος, ο οποίος θα είναι «η εξάλειψη αυτών των φαινομένων».

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγονται τα ζητήματα της ισότητας των φύλων δήλωσε ότι «τα φαινόμενα της δολοφονίας γυναικών είναι προφανώς καταδικαστέα και προκαλούν θλίψη σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ωστόσο για ακόμα μία φορά, δυστυχώς, παρατηρούμε με λύπη την εργαλειοποίηση δολοφονιών για καθαρά μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Επίσης, ανέφερε πως «την αλήθεια όμως αποτυπώνουν μόνο οι αριθμοί και οι αριθμοί λένε πως από τα 44 συμβουλευτικά κέντρα του δικτύου δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ.), μόνο ένα εγκαινιάστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια περίοδο έκλεισε ένας ξενώνας φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους», προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυστηροποίησε τις ποινές για τέτοιου είδους εγκλήματα, ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε υπέρ αυτών των τροποποιήσεων».

«Είναι αναμφισβήτητο ότι αναγνωρίζουμε την γυναικοκτονία ως την ειδεχθέστερη μορφή έμφυλης βίας και εξ αρχής ήταν το πρώτιστο μέλημα μας να δημιουργήσουμε ένα οργανωμένο πλαίσιο προστασίας και πρόληψης. Στα ζητήματα αυτά πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Ο αγώνας κατά της βίας συνεχίζεται. Δεν υπάρχουν στρατόπεδα, παρά μόνο ένας στόχος να εξαλείψουμε το φαινόμενο αυτό», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Πηγή: newsbeast.gr