Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν την Κυριακή σε επιδρομή με πυραύλους από μαχητικές φατρίες που υποστηρίζονται από την Τουρκία κοντά σε τελετή για τα εγκαίνια εκκλησίας στην επαρχία Χάμα στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA).

Το SANA ανέφερε ότι αυτό που περιέγραψε ως τρομοκρατική επίθεση είχε στόχο μια “μαζική συγκέντρωση” κατά τα εγκαίνια της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στην πόλη al-Suqaylabiyah στη βορειοδυτική ύπαιθρο της Χάμα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό κοντά στον εορτασμό, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να προκλήθηκε από βλήμα πυραύλου ή από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους που εξαπέλυσαν ενεργές μαχητικές φατρίες σε κοντινές περιοχές.

Το πρακτορείο ανέφερε, επικαλούμενο τον ανταποκριτή του, ότι «οι τρομοκράτες στόχευσαν με πύραυλο μια θρησκευτική γιορτή με αφορμή τα εγκαίνια της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στην πόλη Suqaylabiyah στην ύπαιθρο της Χάμα».

Η επίθεση πιθανότατα έγινε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τη στιγμή που στο βήμα της εκδήλωσης ήταν εκπρόσωποι μουσουλμανικών κοινοτήτων και εικάζεται ότι επρόκειτο για μήνυμα σε αυτούς, λόγω της στήριξής τους στο άνοιγμα μιας Ορθόδοξης εκκλησίας.

Πηγή: newsbeast.gr