Τη μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη στήριξη των πληγέντων από τις φωτιές αλλά και των πυροσβεστών επισημαίνει με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτή την κρίσιμη στιγμή οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δίνουν τη μάχη της αλληλεγγύης και της στήριξης στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αλλά και σε όσους που έχουν πληγεί και έχουν δει τους κόπους μίας ζωής να γίνονται στάχτη από τις πυρκαγιές», σημειώνει η Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής τη γραμματέα Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη καθώς και τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Σπίρτζη, βρίσκεται από το πρωί στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές στην Αττική και συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Γέρακα-Παλλήνης με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθανάσιου Ζούτσου και άλλων δημάρχων της περιοχής.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το κλιμάκιο παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης από την Αλληλεγγύη για Όλους στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για τις ανάγκες των πληγέντων, των πυροσβεστών και των εθελοντών».

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «οι οργανώσεις μας στην Αττική συνεχίζουν να συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης για να διατεθούν στους πυρόπληκτους και να στηρίξουν τους άντρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής καθώς και τους εθελοντές», καλώντας «τους πολίτες με όποιον τρόπο μπορούν να στηρίξουν τις κινήσεις αλληλεγγύης που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να στηρίξει όσες και όσους έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη της κοινωνίας».

Πηγή: newsbeast.gr