«Διπλωματικό φιάσκο» χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλβανία ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι οι δηλώσεις Ράμα περί «Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας» επιβεβαιώνουν ότι η ακύρωση της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Χειμάρρα ήταν καθ’ υπαγόρευση του Αλβανού ομόλογού του.

«Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη η οποία στηρίζεται απόλυτα στην επικοινωνία και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε ρητά ενώπιον του κ Μητσοτάκη: «ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφθούμε μαζί την Ελληνική Εθνική Μειονότητα». Έτσι επιβεβαίωσε περίτρανα ότι η επίσκεψη στη Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη  ακυρώθηκε καθ’ υπαγόρευση του κ. Ράμα, και όχι λόγω δήθεν «καιρικών συνθηκών» στις περιοχές αυτές.

Παράλληλα, δυστυχώς, ούτε το συνυποσχετικό για προσφυγή στη Χάγη για την οριοθέτηση ΑΟΖ υπεγράφη, παρά τις τυμπανοκρουσίες του φιλοκυβερνητικού τύπου.

Την ίδια στιγμή τα ίδια θλιβερά ΜΜΕ προσπαθούν να καλύψουν το φιάσκο βαφτίζοντας «συγγνώμη» την αναφορά Ράμα πως «δεν αφορούσε τη σημερινή Ελλάδα» η δήλωσή του ότι η χώρα μας «εξαπάτησε την ΕΕ» για να ενταχθεί σε αυτήν.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη η οποία στηρίζεται απόλυτα στην επικοινωνία και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Πηγή: newsbeast.gr