Σκληρή κριτική στις τελευταίες εξαγγελίες του πρωθυπουργού ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έσπευσε να κάνει υποσχέσεις και να καλλιεργήσει προσδοκίες για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού χωρίς να είναι σε θέση ακόμη και να προσδιορίσει το ύψος της αύξησης», όντας «πανικόβλητος» μπροστά στην «οργή των εργαζομένων, που βλέπουν καθημερινά την αγοραστική τους δύναμη να εξανεμίζεται λόγω της έκρηξης της ακρίβειας και τον εμπαιγμό της αύξησης μόλις πριν 13 μέρες κατά 2% του κατώτατου μισθού».

Ο πρωθυπουργός, συνεχίζει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «εξαγγέλλει πρόχειρα και βιαστικά μήπως και περιορίσει την ραγδαία φθορά του», ενώ αρνείται, παράλληλα, «να λάβει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης και έχει καταδικάσει τους εργαζόμενους σε μείωση αποδοχών και εργασιακό μεσαίωνα με τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη και την επιβολή της φθηνής και ελαστικής εργασίας».

Ωστόσο, «σήμερα είναι αναγκαία η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η στήριξη συνολικά των μισθών των εργαζομένων και η κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ» και «αυτή είναι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Ας μην υποτιμά ο κ. Μητσοτάκης τη νοημοσύνη των εργαζομένων που βιώνουν με δραματικό τρόπο τις συνέπειες των κυβερνητικών πολιτικών και γνωρίζουν ότι σήμερα η μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: newsbeast.gr