Οργισμένα απαντά η Κουμουνδούρου τα σενάρια που θέλουν να χαρακτηρίζονται απόρρητα τα πορίσματα που θα εκδώσουν εντός των επομένων ημερών τα κόμματα μετά το πέρας των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που αφορούσε τις υποκλοπές. Μάλιστα σε καθεστώς μυστικότητας υπάρχει περίπτωση να συγκληθεί και η Ολομέλεια για να συζητήσει τις εν λόγω πορισματικές εκθέσεις.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποδίδει τα σενάρια αυτά ευθέως στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και κάνει λόγο για σχεδιασμό που έχει ως στόχο έχει να κρυφτεί η αλήθεια και οι ευθύνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ κάνει λόγο για ακραία και πρωτοφανή στη Μεταπολίτευση προσπάθεια φίμωσης των Ελλήνων βουλευτών.

Ειδικότερα αναφέρει Η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ο σχεδιασμός Μητσοτάκη για μυστική συνεδρίαση της Ολομέλειας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ακραία και πρωτοφανή μεθόδευση φίμωσης των Ελλήνων βουλευτών, που δεν έχει τολμήσει κανείς στην Μεταπολίτευση.

Ακόμα και για σοβαρά εθνικά θέματα, όπως στην κρίση των Ιμίων, δεν είχε γίνει μυστική συνεδρίαση της Βουλής. Παρόλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται τώρα να την επιβάλλει για να κρύψει την αλήθεια και τις ευθύνες του καθεστώτος του για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Με κάθε κίνηση συγκάλυψης ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ενοχή του για το σκάνδαλο. Απόρρητη Δημοκρατία δεν υπάρχει, υπάρχουν θεσμοί και Σύνταγμα, όσο και αν τα κουρελιάζει το καθεστώς του.

Να είναι σίγουρος λοιπόν ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Όσους μάρτυρες και αν κρύψει, όσα απόρρητα και αν επικαλεστεί, όσες μεθοδεύσεις και αν επιχειρήσει, δεν θα κρυφτούν οι ευθύνες των εμπλεκομένων, πολιτικές και πολύ πιθανόν και ποινικές. Θα διερευνηθούν και από την παρούσα Βουλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και από την επόμενη με προανακριτική Επιτροπή και με πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όσο για το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού των πορισμάτων των κομμάτων ως «απόρρητα» για να μην ενημερωθεί ο ελληνικός λαός, είναι αυτονόητο πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν πρόκειται να συναινέσει στο κρυφτό του κ. Μητσοτάκη».

Πηγή: newsbeast.gr