Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω γραπτής ανακοίνωσης επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει όπλα στην Ουκρανία, ώστε να αντιμετωπιστεί η ρωσική εισβολή που είναι σε εξέλιξη από τις 24 Φεβρουαρίου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε ότι για την συγκεκριμένη απόφαση δεν αποφάσισε ο ελληνικός λαός, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας για έλλειψη ενημέρωσης προς τα κόμματα, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Για ακόμη μία φορά, ο υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος αρνήθηκε σήμερα να ενημερώσει τη Βουλή για την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να επιλέγει το κρυφτό για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και φτάνει στο σημείο να επιτεθεί ακόμη και σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χωρίς καν τη στοιχειώδη συνεννόηση και ενημέρωση, εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά σε έναν πόλεμο και αλλάζει το δόγμα της εξωτερικής μας πολιτικής. Και το χειρότερο, ότι ο Ελληνικός λαός το μαθαίνει πότε από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ και πότε από τον Γερμανό καγκελάριο λες και δεν έχει κυβέρνηση να τον ενημερώσει.

Ας το καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι η χώρα δεν είναι τσιφλίκι του και η εξωτερική της πολιτική δεν είναι ιδιωτική του υπόθεση. Είναι μια δημοκρατική χώρα με θεσμούς και διαδικασίες τις οποίες οφείλει να σέβεται. Πολύ περισσότερο, σε μια τέτοια συνθήκη ραγδαίων γεωπολιτικών ανακατατάξεων».

Πηγή: newsbeast.gr