Κατά της κυβέρνησης στρέφεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατηγορώντας την πως ευθύνεται για την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας όπως επίσης και για την τραγωδία που βιώνει λόγο της πανδημίας του κορονοϊού η χώρα.

«Η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και οι μαρτυρίες των ανθρώπων του δείχνουν πως η τραγωδία που ζει η χώρα μας για τέταρτη συνεχή φορά έχουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη», τονίζει στη σχετική ανακοίνωση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει, ειδικότερα, ότι «τελευταίο επεισόδιο στην κατάρρευση του κυβερνητικού success story είναι το εξώδικο 36 γιατρών του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης». Με αυτό, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «καταγγέλλουν – για την ακρίβεια επιβεβαιώνουν τις εδώ και καιρό επισημάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ότι τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό αναλαμβάνουν μη εξειδικευμένοι στην απαιτούμενη φροντίδα γιατροί άλλων ειδικοτήτων».

«Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Δημοκρατία, λόγω έλλειψης ειδικοτήτων η διοίκηση του Νοσοκομείου ορίζει υπεύθυνους παρακολούθησης ασθενών με Covid χειρουργούς και οφθαλμιάτρους. Και το Παπανικολάου δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση», προσθέτει όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αντιμετωπίζουν την ενίσχυση του ΕΣΥ ως πολυτέλεια»

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αυτά συμβαίνουν «όταν τα βολεμένα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζουν την ενίσχυση του ΕΣΥ ως πολυτέλεια, αρνούνται να εφαρμόσουν ένα σχέδιο αξιοποίησης όλων των δομών υγείας της χώρας (δημόσιων, ιδιωτικών, στρατιωτικών), αρνούνται να θεσμοθετήσουν ένα σοβαρό πλαίσιο κινήτρων για τη στελέχωση του ΕΣΥ και εξαντλούν τον ‘τσαμπουκά’ τους στην επιστράτευση μερικών δεκάδων ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, στην πλειονότητά τους χωρίς επαρκή νοσοκομειακή πείρα».

Σε υψηλούς τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει καταληκτικά ότι «ο ανάλγητος κ. Μητσοτάκης δεν συγκινείται από όλα αυτά και αφήνει τον κόσμο ανυπεράσπιστο, στο έλεος του τέταρτου φονικού κύματος του κορονοϊού».

Πηγή: newsbeast.gr