Να μπει τέλος στον αιματηρό κύκλο της τυφλής οπαδικής βίας ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω τοποθέτησής του για τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη και τον τραυματισμό φίλων του.

«Η δολοφονία του 19χρονου για οπαδικούς λόγους είναι ένα τραγικό γεγονός το οποίο αναδεικνύει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που οφείλει να μας προβληματίσει και να αποτελέσει αφορμή για να μπει ένα οριστικό τέλος στον αιματηρό κύκλο της τυφλής οπαδικής βίας», τονίζει συγκεκριμένα η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος.

«Αυτές οι δολοφονικές πρακτικές δεν έχουν θέση στον αθλητισμό, στην κοινωνία της πόλης μας και στην ιστορία όλων των αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης. Ήρθε η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους», προσθέτει και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

Στο φαινόμενο της οπαδικής βίας αναφέρεται και το ΚΙΝΑΛ. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του κόμματος το φαινόμενο αυτό έχει λάβει τη «μορφή οργανωμένου εγκλήματος με σταθερή δομή, διάρκεια στο χρόνο και στόχο την τέλεση διάφορων κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωποκτονιών».

Το Κίνημα καταδικάζει την αποτρόπαια αυτή πράξη και κάθε μορφή βίας και «αυτονόητα θεωρεί πως οι δράστες πρέπει τώρα να συλληφθούν, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ταυτόχρονα καλεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναβαθμίσει τον σχεδιασμό του και να βελτιώσει άμεσα την αποτελεσματικότητά του για την πρόληψη και καταστολή αυτού του βάναυσου εγκληματικού φαινομένου.

«Η αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη, φέρνει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο την οπαδική βία, αλλά και την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών στη Θεσσαλονίκη κι αλλού, που οξύνεται το τελευταίο διάστημα, στρεφόμενη και εναντίον της αγωνιστικής δράσης του λαού και της νεολαίας» αναφέρει από την πλευρά του το ΚΚΕ τονίζοντας πως «η αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι το ελάχιστο κι αυτονόητο που πρέπει να γίνει».

Ανάλογες δηλώσεις έκαναν στελέχη της ΝΔ και μέλη της κυβέρνησης, ενώ ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο την κατά προτεραιότητα εξιχνίαση του εγκλήματος που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τρίτης.

Πηγή: newsbeast.gr