Για ταφόπλακα που μπαίνει στην ΕΡΤ 3 εκ μέρους της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της δεν μετέδωσε την τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού προς τις παραγωγικές τάξεις.

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν καθήκοντα στην ΕΡΤ ΑΕ, η διοίκηση Ζούλα και οι εντολοδόχοι του στη Θεσσαλονίκη, άρχισαν να ξεδιπλώνονται σιγά – σιγά τα σχέδια τους για την ΕΡΤ3. Ήδη από το φθινόπωρο του 2020 είχαμε εκφράσει την αγωνία αλλά και την ανησυχία μας για την βιωσιμότητα και το μέλλον του τρίτου πυλώνα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, παρακολουθώντας τις ενέργειες και τις επιλογές της διοίκησης της ΕΡΤ3. Επιλογές που έθεταν την ΕΡΤ3 σε πορεία συρρίκνωσης» αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μάριος Κάτσης η αναπληρώτρια τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Νατάσα Γκαρά, καθώς και οι βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του κόμματος Γ. Αμανατίδης, Χρ. Γιαννούλης, Κ. Ζουράρις, Κ. Νοτοπούλου, Αλ. Τριανταφυλλίδης, Θ. Αυγέρη, Σ. Φάμελλος και η βουλευτής Χαλκιδικής Κυρ. Μάλαμα.

Σύμφωνα με το σχετικό κείμενο που υπογράφουν, πρόκειται για κυβερνητικές επιλογές πρόκειται για επιλογές «που στο όνομα της δήθεν ανάδειξης του Περιφερειακού της ρόλου, κάτι που η ΕΡΤ3 είχε κατοχυρώσει με σκληρή δουλειά και συγκεκριμένες ενέργειες όλα τα προηγούμενα χρόνια, ουσιαστικά την περιόρισαν σε έναν ρόλο κομπάρσου της ενημέρωσης.

Επιλογές που μετέτρεψαν την ΕΡΤ3, σε ένα περίεργο υβρίδιο αθλητικών μεταδόσεων, μισθωμένου προγράμματος και ελάχιστων εσωτερικών παραγωγών.

Επιλογές που με μαθηματική ακρίβεια θα μετέτρεπαν σταδιακά, τον πιο δυναμικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα εκτός Αθηνών, σε ανταποκριτικό γραφείο της μητρικής ΕΡΤ, υποβαθμίζοντας τους εργαζόμενους της, ανεξάρτητα της αξίας, της εμπειρίας, των γνώσεων και των ικανοτήτων τους, σε ρόλο βοηθητικού προσωπικού.

Η επιβεβαίωση ήρθε το Σαββατοκύριακο της έναρξης της ΔΕΘ, όπου για πρώτη φορά στη ιστορία της, η ΕΡΤ3 δεν μετέδωσε την τελετή εγκαινίων και την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ενώ στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, που επίσης δεν μεταδόθηκε, η ερώτηση από δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 έγινε αποκλειστικά για λογαριασμό της ERTNEWS.

Αυτή δεν είναι η ΕΡΤ3 που οραματίστηκαν οι εργαζόμενοι της αλλά και οι πολίτες. Η ΕΡΤ3 που αγωνίστηκαν για να καταξιωθεί στα μάτια του τηλεοπτικού κοινού, για να μείνει ανοιχτή στα χρόνια του μαύρου, για να σταθεί ξανά στα πόδια της μετά το 2015».

Πηγή: newsbeast.gr