Τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς σε κοινή συνεδρίαση ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα  Τασούλα 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της βουλευτή Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κοινοποιούν την επιστολή τους και στους Προέδρους των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ζητούν να μάθουν το περιεχομένου του μηνύματος που θα εκπέμψει η Πολιτεία στους Έλληνες του Εξωτερικού αναφορικά με το δικαίωμα της συμμετοχής τους στις εκλογές από τον τόπο της κατοικίας τους ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια κομματικού «χρωματισμού» ή σκοπιμότητας του εκπεμπόμενου μηνύματος.

Το πνεύμα της επικοινωνιακής καμπάνιας, σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  πρέπει να είναι η μεγιστοποίηση της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία των Ελλήνων εκλογέων του Εξωτερικού και όχι ο επηρεασμός του κριτηρίου της ψήφου.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν να κληθεί ο υπουργός Εσωτερικών έτσι ώστε να ενημερώσει τους βουλευτές για τη διασφάλιση της ύψιστης διαφάνειας στη διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού λαού και της μέγιστης δυνατής γεωγραφικής κάλυψης των ληπτών του μηνύματος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr