Έντονη κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον χειρισμό των εργασιακών άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για την Πρωτομαγιά, σημειώνοντας ότι «η αξιοπρέπεια, η ελευθερία και η δημοκρατία στη δουλειά και στη ζωή θα νικήσουν».

«137 χρόνια μετά τον ηρωικό αγώνα των εργατών στο Σικάγο τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά. Τιμούμε τους αγώνες των εργαζομένων στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, για αξιοπρέπεια στη δουλειά και στη ζωή», αναφέρει ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει ότι «οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα αυτά τα 4 χρόνια έχουν δει το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από την αισχροκέρδεια, το οκτάωρο να εξαφανίζεται, τις απλήρωτες υπερωρίες και την εργοδοτική ασυδοσία να γίνονται νόμος από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προς όφελος των λίγων και ισχυρών».

Συμπληρώνει ότι «σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η τρομοκρατία των εργαζομένων λίγο πριν τις εκλογές», σχολιάζοντας ότι «δεν πέρασαν πολλές ημέρες από το βίντεο της ντροπής, που έδειχνε εργοδότη να απειλεί και να εκβιάζει τους εργαζόμενούς του για το τι θα ψηφίσουν, με επιστάτη τον ‘Άδωνι Γεωργιάδη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ  υπογραμμίζει ότι «σήμερα οι εργαζόμενοι δίνουν το σήμα στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα» και πως «στις 21 Μαΐου θα πουν “Ως εδώ!”, θα γυρίσουν την πλάτη στην αδικία και θα ανοίξουν το δρόμο στη δικαιοσύνη. Για καλύτερους μισθούς, χαμηλότερες τιμές, συλλογικές συμβάσεις, ασφάλεια στην εργασία».

Τονίζει στο ίδιο πλαίσιο ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν θα καταφέρει να τους σταματήσει να σκέφτονται και να ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή» και πως «η αξιοπρέπεια, η ελευθερία και η δημοκρατία στη δουλειά και στη ζωή θα νικήσουν».

Πηγή: newsbeast.gr