Για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει των κοινοβουλευτικών μαχών που αφορούν την υπόθεση των υποκλοπών, συνεδριάζει αυτή την ώρα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση όπου θα μετέχουν μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη, η Ράνια Σβίγκου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, η Έφη Αχτσιόγλου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Παππάς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Ρένα Δούρου και ο Γιώργος Βασιλειάδης, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο η διαρροή σε φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, βάσει της οποίας το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εμφανίζεται θετικό σε μια πιθανή πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η Εξεταστική Επιτροπή που θα συσταθεί να ασχοληθεί και με χρονικές περιόδους προγενέστερες του 2019 που ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης την εξουσία. Να επεκταθεί δηλαδή και στην περίοδο 2015 – 2019 που βρισκόταν στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας συγκυβερνώντας με τον Πάνο Καμμένο.

Κάτι τέτοιο δεν βρίσκει σύμφωνη την Κουμουνδούρου, «όχι γιατί έχουμε κάτι να κρύψουμε, αλλά επειδή για λόγους τακτικής το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να απεμπλακεί από τις ευθύνες της και αντί να ασχοληθούμε αποκλειστικά για τα έργα και ημέρες του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, θα ασχολούμαστε με ζητήματα ήσσονος σημασίας» τονίζουν συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης η Κουμουνδούρου αναμένεται να ζητήσει το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής που θα συσταθεί, να απαρτίζεται κατά πλειοψηφία από βουλευτές της αντιπολίτευσης. Κάτι τέτοιο είχε ζητηθεί και όταν συγκροτήθηκε η Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα και τη χρηματοδότηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης από την κυβέρνηση, αλλά δεν είχε γίνει δεκτό από τους βουλευτές της πλειοψηφίας. Το σκεπτικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως δεν μπορείς σε υποθέσεις που αφορούν την κυβέρνηση, το πρωί εταιρειών να απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από βουλευτές της Ν.Δ. που θα επιχειρήσουν απαλείψουν τυχόν κυβερνητικές ευθύνες.

Πηγή: newsbeast.gr