Σύμφωνα με τα επίσημα οριστικά στοιχεία από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, μετά και την ενσωμάτωση όλων των ανά την επικράτεια εκλογικών τμημάτων, το σύνολο των ψηφισάντων για την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέρχεται σε 152.193.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ της εκλογής του προέδρου ψήφισαν 150.853. Ο αριθμός των λευκών ήταν 989. Ο αριθμός των άκυρων ήταν 351.

Η καταμέτρηση της ψηφοφορίας για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνεχίζεται έως την πλήρη ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων της Αττικής.

Πώς ερμηνεύουν στην Κουμουνδούρου το αποτέλεσμα της εσωτερικής κάλπης

Χαμόγελα και προσδοκίες για διεύρυνση της κομματικής επιρροής προς τους ψηφοφόρους επικρατούν στην Κουμουνδούρου μετά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και την ανανέωση της θητείας του Αλέξη Τσίπρα στη θέση του προέδρου. Η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές ξεπέρασε τις 150.000 προκαλώντας ικανοποίηση αφού ο πήχης είχε τεθεί στις 120.000, ενώ όπως τονίζουν οι συνεργάτες του προέδρου, το γεγονός ότι δόθηκε μια ώρα παράταση και οι κάλπες αντί για τις οκτώ το βράδυ έκλεισαν στις εννέα, δείχνει το ενδιαφέρον που υπήρξε μέχρι την τελευταία στιγμή.

«Το προσωπικό στοίχημα κερδήθηκε»

Όπως επισημαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας κέρδισε ένα προσωπικό στοίχημα καθώς είχε αναλάβει ο ίδιος τη διεύρυνση του κόμματος και την αύξηση των μελών. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται και η δήλωσή του πως «το βράδυ των εκλογών της γλυκιάς ήττας του 2019 – γιατί πήραμε ποσοστό 32% από τον ελληνικό λαό, είχα πει τότε ότι αυτό το μεγάλο ποσοστό που μας δίνει ο δημοκρατικός κόσμος της πατρίδας μας, ήταν μια εντολή για εμάς. Μια εντολή μετασχηματισμού, μια εντολή να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των τότε 30.000 μελών με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ των δεκάδων χιλιάδων προοδευτικών πολιτών που μας στήριζαν και μας στηρίζουν. Σήμερα (σ.σ. χθες) κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση. Και κάναμε αυτό το αποφασιστικό βήμα χάρη στην πρωτοφανή συμμετοχή των μελών μας, νέων και παλιών, 150.000 και πλέον πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες για να στείλουν πίσω το λογαριασμό στην κυβέρνηση, με την πρωτοφανή συμμετοχή στην κάλπη για την ανάδειξη της συλλογικής μας ηγεσίας, με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας».

Πηγή: newsbeast.gr