Μέλη ευρωπαϊκών βασιλικών οίκων έφτασαν στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών και τα διεθνή Μέσα σχολίασαν αυτό το γεγονός.

Η σορός του έκπτωτου μονάρχη της Ελλάδας είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ η ταφή έγινε στο Τατόι, με μέλη της οικογένειας του να κουβαλούν το φέρετρο.

Αρχικά λοιπόν, το πρακτορείο reuters.com ανέφερε σε άρθρο με τίτλο «οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, στην Αθήνα, αποχαιρέτησαν τον τελευταίο βασιλιά της Ελλάδας», σημείωσε ότι «Ευρωπαίοι βασιλείς συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα τη Δευτέρα (16/1) για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου της Ελλάδας, ο οποίος κυβέρνησε μόλις τρία χρόνια τη δεκαετία του 1960 προτού εξαναγκαστεί σε εξορία, με τον λαό του να ψηφίζει για την κατάργηση της μοναρχίας το 1974».

Επίσης, το apnews.com σε τίτλο με άρθρο «χιλιάδες προσέρχονται για να αποχαιρετήσουν τον πρώην βασιλιά της Ελλάδας», αναφέρει πως «καθώς ένα πλήθος χιλιάδων φώναζε “ζήτω ο βασιλιάς” και “Κωνσταντίνε, Κωνσταντίνε”, το φέρετρο που μετέφερε τον πρώην και τελευταίο μονάρχη της Ελλάδας βγήκε από τον μητροπολιτικό καθεδρικό ναό της Αθήνας τη Δευτέρα μετά την κηδεία στην οποία συμμετείχαν βασιλείς από όλη την Ευρώπη».

Μάλιστα, η dailymail.co.uk σημειώνει ότι «η πριγκίπισσα Άννα δείχνει μελαγχολική καθώς παρευρίσκεται στην κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αθήνα μαζί με τους Ευρωπαίους βασιλείς – ενώ ο πρώην διάδοχος του θρόνου Παύλος σκύβει το κεφάλι στο φέρετρο του πατέρα του».

Επιπλέον, η dw.com στο άρθρο «Κωνσταντίνος Β’: Βασιλικοί παρευρίσκονται στην κηδεία του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας» αναφέρει πως «ο Κωνσταντίνος Β’, ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας, κηδεύτηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα, με παρόντες Ευρωπαίους βασιλείς. Ο μονάρχης πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 83 ετών, μετά από επιδείνωση της υγείας του μετά από εγκεφαλικό. Ο Κωνσταντίνος ήταν μια διχαστική φυσιογνωμία στην ιστορία της Ελλάδας και έτσι θα ταφεί ως ιδιώτης».

Πηγή: newsbeast.gr