Δυο έμμεσες αναφορές στην Τουρκία έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του ενώπιον των ηγετών του ΝΑΤΟ στην Σύνοδο Κορυφής που γίνεται στην Μαδρίτη.

Στην τοποθέτησή του, η οποία ακολούθησε εκείνη του Ταγίπ Ερντογάν, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι η αποστολή του ΝΑΤΟ για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου δεν είναι πλέον κενό γράμμα αλλά και τόνισε κοιτάζοντας προς την Άγκυρα ότι είναι πολύ σημαντικό για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η Συμμαχία επέδειξε ενότητα, ταχύτητα και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τόνισε την ανάγκη ότι θα πρέπει να συνεχίσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ουκρανίας και καλωσόρισε την εξέλιξη με την Φινλανδία και τη Σουηδία και μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίησή του που ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες.

Πηγή: newsbeast.gr