Με την κατάστασή τους να επιδεινώνεται λόγω των συνεπειών που προκαλεί η κρίση του κορονοϊού, τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ζήτησαν σήμερα (05/11) από την Ευρωπαϊκή Ένωση έκτακτα και συγκεκριμένα μέτρα. Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ACI Europe (Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης), Ολιβιέ Γιάνκοβιτς, η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται.

Ο οργανισμός, που αντιπροσωπεύει 500 αεροδρόμια σε 46 ευρωπαϊκές χώρες, προειδοποίησε στα τέλη Οκτωβρίου για τον κίνδυνο πτωχεύσεων κατά τους επόμενους μήνες για περίπου 200 περιφερειακά αεροδρόμια, λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας στην αεροπορική, κίνηση εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων και των περιορισμών για την ανακοπή της εξάπλωσης της Covid-19.

«Η ρευστότητα που δαπανούν τα αεροδρόμια, που είναι ήδη σε μη βίωσιμα επίπεδα, απλά θα επιταχύνει τις νέες απώλειες θέσεων εργασίας, απουσία μιας έκτακτης παρέμβασης», σύμφωνα με τον ACI και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ζητούν συγκεκριμένα η κρατική βοήθεια προς τις επιχειρήσεις να μπορεί να καταβληθεί έως τα τέλη του 2021.

Τον Οκτώβριο, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν τη διεύρυνση και την παράταση έως το καλοκαίρι του 2021 της χαλάρωσης της κρατικής βοήθειας που υιοθετήθηκε την περασμένη άνοιξη προκειμένου να στηριχθούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις απέναντι στην κρίση του κορονοϊού.

Ο ACI ζητά επίσης ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αεροπορία που θα επιτρέψει την καταβολή βοήθειας όσο παραμένουν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη.

Ο κλάδος των αερομεταφορών είναι ένας από τους πλέον πληγέντες από την κρίση.

Πηγή: newsbeast.gr