Τουλάχιστον 2,8 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γυναίκες και παιδιά. 18.000 παιδιά από την Ουκρανία βρίσκονται σήμερα στη Ρουμανία, η οποία αποτελεί μια χώρα μεγάλης υποδοχής ρεύματος προσφύγων. Πέρα από την κάλυψη των βασικών αναγκών τους (στέγη, σίτιση, ένδυση), είναι σημαντικό αυτά τα παιδιά να περνούν το χρόνο τους όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ως Όμιλος, στην V+O υποστηρίζουμε ενεργά τη λειτουργία 8 κέντρων δραστηριότητας για παιδιά που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας προσφύγων στη Ρουμανία. Τα “Kaia Activity Centers” αναπτύχθηκαν από τη V+O Ρουμανίας, μαζί με μία ομάδα 20 εθελοντών, ειδικών, και προσφέρουν καθημερινές δράσεις εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά από την Ουκρανία. 

«Καλούμε όσους επιθυμούν είτε δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είτε στη Ρουμανία να στηρίξουν την προσπάθειά μας ώστε τα παιδιά από την Ουκρανία να έχουν πρόσβαση σε μία σειρά δράσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας που δίνουν συνέχεια στην καθημερινότητά τους με εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση», δήλωσε η Loredana Vişa, Γενική Διευθύντρια της V+O Communication στη Ρουμανία.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με έναν ευέλικτο τρόπο που επιτρέπει την υλοποίησή του σε διαφορετικά σημεία φιλοξενίας των παιδιών, ενώ εξίσου σημαντική είναι η εθελοντική συμμετοχή, όσο το πρόγραμμα θα διευρύνεται. 

Βοηθήστε την προσπάθειά μας αυτή είτε μέσω χρηματικής υποστήριξης, είτε προσφοράς σε είδος.  Επισκεφτείτε το kaiacenter.ro και επιλέξτε τον τρόπο βοήθειας.

Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τα παιδιά της Ουκρανίας.

Επικοινωνία: 

[email protected]για δωρεές 

[email protected] – για εθελοντική υποστήριξη 

[email protected] – για πληροφορίες 

kaiacenter.ro 

Πηγή: newsbeast.gr