Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης έρχονται στο κινητό μας τηλέφωνο από το απόγευμα της 27ης Ιουλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. «Ο προγραμματισμός είναι το απόγευμα της 27ης Ιουλίου. Σε έναν μήνα θα έχουμε ηλεκτρονικά ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης, «γιατί το διαβατήριο είναι ταξιδιωτικό έγγραφο», εξήγησε στο «2ο ΟΤ FORUM».

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, αυτό που θέλει να κάνει το υπουργείο «είναι αυτό το οποίο έχουμε πει εξαρχής: να έρθει η ταυτότητα όπως είχε έρθει ήδη για το πιστοποιητικό του COVID, σας θυμίζω τα Χριστούγεννα, και πλέον να γίνει με ένα πιο αισθητικά άρτιο τρόπο για όλες τις χρήσεις, εθνικά».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ακόμη ότι «αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το νομοθετήσουμε εθνικά. Η διαφορά των διαβατηρίων είναι ότι συνιστούν ταξιδιωτικά έγγραφα και άρα απαιτούν διμερείς συμφωνίες. Εμείς λοιπόν αρχικά διεκπεραιώνουμε το εθνικό κομμάτι. Το εθνικό κομμάτι είναι ότι περνάμε τη ταυτότητα και το δίπλωμα στο κινητό. Αυτό θα γίνει τέλη Ιουλίου θα έρθει και η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συνέχισε, λέγοντας ότι «η ταυτότητα πλέον έχει μεταβληθεί. Η ταυτότητά μας είναι οι κωδικοί μας, το username και το password μας για να μπαίνουμε σε υπηρεσίες. Η ταυτότητα είναι μία υπηρεσία».

Live | Meta Living

Με την Κατερίνα Παναγοπούλου και τον Ντίνο Σιωμόπουλο συζητάμε στο #OTForum για το πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις» και για το πώς αυτές θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα όλων των πολιτών, σε κάθε σημείο της Ελλάδας. #MetaLiving

Posted by Kyriakos Pierrakakis on Tuesday, June 28, 2022

Πηγή: newsbeast.gr