Σάλος προκλήθηκε από το σχόλιο του Τάσου Μπουντούρη στο Facebook για τη βία κατά των γυναικών. Ο πρώην πρωταθλητής ιστιοπλοΐας εξέδωσε ανακοίνωση θέλοντας να δώσει διευκρινήσεις.

Συγκεκριμένα σε σχόλιο του στο Facebook, κάτω από σχετική ανάρτηση: «Η βία κατά των γυναικών είναι υπέροχο πράγμα. Εάν υπερβούμε υπάρχει εισαγγελέας. Πού και πού θα πληρώσουμε την ποινή μας εμείς που φερόμαστε όμορφα στις γυναίκες αρκεί αυτές να είναι χαμηλοβλεπούσες, ταπεινές και ήρεμες».

Σε ανακοίνωσή του ο Τάσος Μπουντούρης αναφέρει: Για μια ακόμη φορά λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους, θα προσπαθήσω να διαφυλάξω με κάθε τρόπο το θεσμό του Ολυμπιονίκη μέσα στο ζοφερό κλίμα που επικρατεί στο αθλητισμό εδώ και ένα χρόνο που μεταφράζεται σε πλαστογραφίες υπογραφών ολυμπιονικών (Πελεκανάκης, Κουλιγκάς), σε κατασυκοφάντηση με βρισιές και κατάπτυστους χαρακτηρισμούς, λασπολογία και στοχοποίηση από ανθρώπους οι οποίοι στο παρελθόν έχουν υμνήσει την Ομοσπονδία. Ένας κατήφορος, δηλαδή, με μοναδικό στόχο την εκλογική άλωση των Ομοσπονδιών.

Ασφαλώς λοιπόν, σ’ αυτήν την καταρράκωση της ιδέας του Ολυμπισμού με αθλητές, ευτυχώς ελάχιστους, να εργαλειοποιούνται για να εξυπηρετήσουν πολλαπλά δόλια συμφέροντα , με βρήκαν απέναντί τους και με βρώμικες μεθόδους προσπαθούν να με «κτυπήσουν» και να με βάλουν στο περιθώριο, ώστε ανεμπόδιστα να κατρακυλήσουν ακόμα περισσότερο τον θεσμό του Ολυμπιονίκη.

Αλήθεια δεν ξέρω σε τι ποσόν από τις 450.000, ποσόν το οποίο αναφέρουν όλα τα site και οι εφημερίδες, αντιστοιχεί αυτή η παροχή υπηρεσιών εις βάρος μου. Γι’ αυτό εξακολουθώ να λέω ότι η προσπάθεια της ηθικής μου εξόντωσης και ο γενικότερος κανιβαλισμός τους, στοχεύει στην άλωση των Ομοσπονδιών.

Ευρέως οι πλαστογράφοι, οι υβριστές, οι συκοφάντες και το γνωστό υβριστικό site, διατυμπανίζουν την ανανέωση. Αλλά στ’ αλήθεια ποια μεγαλύτερη ανανέωση μετά και τον νέο νόμο θα μπορούσε να υπάρξει, όταν για παράδειγμα, όπως έχει ανακοινώσει ήδη η Ομοσπονδία, από τα 20 μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. αποχωρούν τα 15; Άρα το θέμα θα έπρεπε να τελειώνει εδώ.

Δεν είναι, λοιπόν, η ανανέωση το πρόβλημα, αλλά οι σκοτεινές επιδιώξεις του παρακράτους του αθλητισμού που έχει σχεδιάσει για μετά, εξυπηρετώντας μεγάλα συμφέροντα. Άραγε σε τι στοχεύει για παράδειγμα, να μετατρέψει το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Κέντρο; Αυτό στο οποίο οι μικροί αθλητές, αγόρια και κορίτσια από την περιφέρεια, προπονούνται, κάνουν camp, αποκτούν γνώσεις και εμπειρίες ώστε να γίνει πραγματικότητα το μεγάλο μου όνειρο να αναδείξουμε ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές από την περιφέρεια;

Όχι, δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν το Ιστιοπλοϊκό μας Κέντρο χώρο τουριστικής εκμετάλλευσης, όπως διατυμπάνιζαν κάποιοι. Άραγε σε τι στόχευε το κατάπτυστο video που παρουσίασαν πιστεύοντας ότι θα χτυπήσουν τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας;

Το τι κατάφεραν το ζήσαμε όλοι. Να δυσφημίσουν με τον χειρότερο τρόπο την ιστιοπλοΐα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή λόγω πανδημίας και να στερήσουν τα σωματεία από τα λίγα έσοδά τους από τις ακαδημίες, οι γονείς απομάκρυναν αηδιασμένοι τα παιδιά τους από το άθλημα, όπως απομακρύνθηκαν και διάφοροι χορηγοί.

Το παρακράτος, λοιπόν, είναι αλήθεια δύσκολο να το χτυπήσεις, γιατί κρύβεται πίσω από άλλους, χρησιμοποιεί άλλους για να δώσει κτυπήματα κάτω από τη μέση ,όπως έκανε και στη δική μου περίπτωση. Να πούμε, λοιπόν, τι συνέβη.

Σε μία ανάρτηση της Ολυμπιονίκου και φίλης μου Βούλα Κοζομπόλη σχετικά με την ημέρα την αφιερωμένη στην βία κατά των γυναικών κάποιος έγραψε το εξής: «ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ! Και χρόνια πολλά σήμερα σε όλες τις γυναίκες!

Γιατί όλες έχουν μέσα τους μια ΚΑΤΙΝΑ… υ.γ. και δυστυχώς χρόνια πολλά και στους άντρες για τον ίδιο λόγο» Το δικό μου σχόλιο ήταν απάντηση στην πιο πάνω ανάρτηση KAI MONO, ήταν ένα ειρωνικό σχόλιο που διακωμωδούσε την ελαφρότητα των άστοχων σχολίων.

Εγώ λοιπόν, διαβεβαιώνω πως δυστυχώς για αυτούς τους λίγους και ευτυχώς για μένα, μετά το σοβαρό ατύχημά μου επέστρεψα από τον θάνατο πιο δυνατός, και θα αγωνιστώ μέχρι να πεθάνω μαζί με τους Ολυμπιονίκες, τους αθλητές και τα σωματεία μας για να διασώσουμε το κύρος του αθλητισμού και να βάλουμε όλοι μαζί, όσο μπορούμε, στο περιθώριο το παρακράτος.

Πηγή: newsbeast.gr