Τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε δημοσίως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ με δηλώσεις του στην εφημερίδα Sabah για την απάντηση που έδωσε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, λέγοντας του «ελάτε να συναντηθούμε στην Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου», δηλαδή στο ψευδοκράτος.

Ο κ. Τατάρ αναφέρει ότι η απάντηση Ερντογάν στον Αναστασιάδη σημαίνει ότι «θα συναντηθώ μαζί σου μόνο αν αναγνωρίσεις την Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου». Κατά τον ίδιο, «δεν υπάρχει άλλη λύση από τον αγώνα για κυρίαρχο και ισότιμο κράτος που δίνουμε εδώ και 50 χρόνια. Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη που μας παρέχει η μητέρα πατρίδα Τουρκία και ιδιαίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ερντογάν».

Πρόσθεσε δε, ότι η απάντηση που έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος «στον Ελληνοκύπριο ηγέτη Αναστασιάδη στη Μαδρίτη, είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για την Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ), αλλά και για όλους τους συνομιλητές του. Λέγοντας, αν θέλεις να με συναντήσεις, έλα στην ΤΔΒΚ, ήθελε να πει, αν θέλεις να συνομιλήσω μαζί του είσαι υποχρεωμένος να αναγνωρίσεις την ΤΔΒΚ, την οποία δεν αναγνωρίζεις επισήμως. Μόνο έτσι θα σε συναντήσω».

«Αυτά τα λόγια και η στάση, συνέχισε, τους ανέβασε το ηθικό «παραμονές της επετείου των 48 χρόνων της 20ης Ιουλίου (σ.σ, αναφέρεται στην επέτειο της εισβολής του 1974) που θα γιορτάσουμε την ανεξαρτησία μας. Σημαίνει ενίσχυση της πολιτικής μας για δύο ισότιμα και κυρίαρχα κράτη. Αυτή είναι η μόνη φόρμουλα για να υπάρξει σταθερότητα στην περιοχή και να κερδίσουν όλες οι πλευρές» κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr