Η ΕΠΟ επιθυμεί όντως ο φετινός τελικός του κυπέλλου Ελλάδας να γίνει στο εξωτερικό και ο Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε ότι περιμένει απάντηση από τις ομοσπονδίες σε Αγγλία και Γερμανία, ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει ο διαιτητής στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός που θα διεξαχθεί την Κυριακή (5/2).

Ο πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας μίλησε στον Libero 107,4 και είπε τα εξής…

Για την έδρα του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας: «Είχα πει εδώ και καιρό ότι θέλω να γίνει ο τελικός εκτός Ελλάδας, αφού το λέει και η προκήρυξη, ενώ αν δε γίνει θα πάμε στον Βόλο. Αποτελεί πρόοδο για το ποδόσφαιρο, είναι άποψή μου, να γίνει έξω ο τελικός, να υπάρχουν ομογενείς, σε χώρες όπως η Γερμανία ή στην Αγγλία, είναι κάτι που έχει λογική. Στην Αγγλία πέραν από φοιτητές, έχει και πολλούς που εργάζονται εκεί και έχει και πολλούς Κύπριους. Και οι τέσσερις ομάδες είναι θετικές, τους αρέσει η ιδέα. Χθες στείλαμε ερωτήματα στις ομοσπονδίες και περιμένουμε απαντήσεις και μία επιλογή είναι και η Κύπρος, αλλά πρώτα περιμένουμε απάντηση από Γερμανία και Αγγλία. Δε θέλουμε ξανά άσχημες εικόνες αν γίνει π.χ. στον Βόλο».

Για τον διαιτητή στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: «Δεν άλλαξε, ούτε αλλάζει, ούτε υπάρχει λόγος να αλλάξει έναν Ελίτ διαιτητή. Τι να πούμε στον Μπένετ; Άλλαξε έναν Ελίτ διαιτητή; Δεν υπάρχει η δυνατότητα, άλλωστε, πού να βρει άλλον, τελευταία στιγμή; Αλλά δεν υπάρχει και λόγος να αλλάξει, τι να του πούμε; Άλλαξε τον επειδή τότε είχε σχέση αν είχε με τον τάδε και άλλα τέτοια. Δεν αποδέχεται τέτοιες περιγραφές ικανές να τον οδηγήσουν σε αλλαγή ο κ.Μπένετ».

Για το πώς γίνεται η επιλογή διαιτητών από το εξωτερικό: «Ένα μήνα πριν αρχίζει και ψάχνει για διαιτητή ώστε να μπορέσει να είναι έτοιμος εγκαίρως. Όλοι παίζουν, όλοι έχουν κλείσει από καιρό, οπότε τουλάχιστον έναν μήνα πριν ψάχνει. Μπορεί να είναι τρεις εβδομάδες, μπορεί πέντε. Σίγουρα αρκετά πιο πριν, αλλιώς δε βρίσκει. Οι μεγάλες ομοσπονδίες δεν στέλνουν διαιτητές, δεν ξέρουμε αν έχουν ή δε θέλουν. Δε στέλνουν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Γι’ αυτό και δεν έχουμε διαιτητές από «μεγάλες» χώρες ποδοσφαιρικά».

Πηγή: newsbeast.gr