Στον τελικό του μήκους ανδρών της Κυριακής (5/3), στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη πέρασε με ένα άλμα του ο Μίλτος Τεντόγλου. Σε δηλώσεις του εξήγησε πως σήμερα λίγο τρόλαρε και πως το 8.50μ. δεν ξέρει αν μπορεί να βγει.

«Το κεφάλι μου είναι κάπως βαρύ, αυτό που ξυπνάς αλλά νυστάζεις. Δεν είμαι τόσο καλά να πω την αλήθεια, δηλαδή πόσο να πηδήξεις έτσι; ΟΚ, σήμερα ήμουν με το μακρύ κολάν και τρόλαρα αλλά τώρα στον τελικό πως να το κάνεις; Το 8.50μ. είναι άλλη φάση. Όπως το βλέπω τώρα, και μπορώ να το πω από τώρα, 8.30μ. και λίγο παραπάνω μπορώ να πηδήξω δεν υπάρχει πρόβλημα. Το 8.50μ…. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να το πω με σιγουριά,. Αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό το 8.30μ.+ γιατί είδα τον Μόντλερ έκανε ένα καλό άλμα, ένα καλό ακυράκι» είπε ο Μίλτος Τεντόγλου φορώντας μακρύ κολάν και με την απόλυτη χαλαρότητα που τον χαρακτηρίζει.

Μετά την πρώτη προσπάθεια, που ήταν 7.91μ. και σύμφωνα με όσα συμβαίνουν συνήθως ήταν αρκετό για να τον στείλει στον τελικό, ο Τεντόγλου επέλεξε να κάνει ακόμη ένα άλμα: «Ο Πομάσκι μου είπε να φύγω. Με 7.91μ. περνάς τελικό σε Ολυμπιακούς Αγώνες… Αλλά ήθελα να δω και λίγο την πίστα, λίγο τη βαλβίδα να κάνω τεστάκια. Δοκιμαστικά ήταν, αν έκανα τρίτο θα έκανα και παραπάνω δηλαδή» εξήγησε ενώ φανερά επηρεασμένος από όσα συνέβησαν στο τριπλούν με τη λάθος μέτρηση ενός άλματος του Γάλλο Κομπαορέ, εξήγησε πως θα κοιτάξει τα βίντεο των αλμάτων του καθώς η αίσθησή του τον έκανε να πιστέψει πως ήταν μεγαλύτερα: «Εμένα μου φάνηκε το πρώτο άλμα μεγαλύτερο, γύρω στα 8μ. αλλά τελικά ήταν 7.91μ.. Αλλά και το δεύτερο νόμιζα είναι γύρω στα 8.15μ.».

Τώρα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης θα ετοιμαστεί για τον τρίτο του τελικό σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου με στόχο μόνο τον τίτλο: «Δεν ξέρω από τώρα πως θα πάει ο τελικός, θα είναι και μία ώρα αργότερα τότε (σ.σ. η έναρξη του αγωνίσματος) και με έξι άλματα. Πάντως, άλμα πάνω από τα 8.30μ. μπορώ να κάνω το λέω με σιγουριά».

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr