Σε διυπουργική σύσκεψη που θα γίνει αύριο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από τον καθιερωμένο «πρωινό καφέ» θα αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει το τελετουργικό της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε απόψε από την ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη θα συμμετέχουν τόσο ο υπουργός Επικρατείας και έγκριτος συνταγματολόγος, Γιώργος Γεραπετρίτης αλλά και ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης. Το θέμα το οποίο συζητήθηκε έντονα πριν την εκδημία του τέως Βασιλιά, πρέπει να λυθεί άμεσα καθώς τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Παρότι το πολίτευμα άλλαξε το 1974 και ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ κηρύχθηκε έκπτωτος, πολλοί συζητούσαν το ενδεχόμενο η κηδεία να τελεστεί με τιμές αρχηγού κράτους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο για πολλούς λόγους.

Κάποιοι εξ αυτών είναι ότι πρώτον δεν έχει την ελληνική υπηκοότητα, έχει Δανέζικο διαβατήριο, το οποίο εξέδωσε το 1983 καθώς η Δανία είναι τόπος καταγωγής της συζύγου του Άννας Μαρίας και βεβαίως γιατί θα θεωρούσαν πολλοί ότι προκαλείται το δημόσιο αίσθημα.

Το πιο πιθανό είναι η ταφή να γίνει στο Τατόϊ, εκεί που έχουν ενταφιαστεί οι γονείς του εκτός και αν η οικογένειά του αποφασίσει κάτι διαφορετικό.

Το θέμα έχει ανατεθεί από την οικογένεια του τέως Βασιλιά σε δικηγόρο των Αθηνών και πλέον αναζητείται η καλύτερη δυνατή λύση.

Πηγή: newsbeast.gr