Πολλοί υψηλοί προσκεκλημένοι αναμένονται στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τη Δευτέρα και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για να είναι όλα έτοιμα. Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, θα υπάρξουν μέτρα ασφαλείας. Επιθυμία του εκλιπόντος η οποία και θα τηρηθεί ήταν να ταφεί δίπλα στους τάφους των γονιών του, Παύλου και Φρειδερίκης.

Υπολογίζεται ότι στην κηδεία θα παρευρεθούν από 150 έως 200 άτομα, όσα δηλαδή επιτρέπεται να χωρούν στη Μητρόπολη, ενώ στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος θα συνοδεύεται από μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη στις 12:00 το μεσημέρι, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας. Η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη από τις 06:00 έως τις 10:00 το πρωί της Δευτέρα (16/01). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πολίτες που το επιθυμούν θα μπορούν να μεταβούν για αυτές τις ώρες στο παρεκκλήσι δίπλα από τον ιερό ναό προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Στα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι, όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος τη Δευτέρα, γίνονται εργασίες. Ο εκσκαφέας από το πρωί χθες ξεκίνησε τις εργασίας για το άνοιγμα του τάφου, ολοκλήρωσε το μεσημέρι τη διαδικασία και όπως κατέγραψε το Newsbeast ο τάφος του τέως Βασιλιά Κωνσταντινού είναι έτοιμος.

Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας πρόκειται να έρθει στην Αθήνα για να παραστεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Επίσης, πιθανολογείται ότι θα βρεθεί στην Αθήνα ο βαφτισιμιός του τέως και Πρίγκιπας της Ουαλίας, Γουίλιαμ, ενώ δεν αποκλείεται να αφιχθεί στην πρωτεύουσα και η κόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ, Πριγκίπισσα Άννα η οποία βρίσκεται στην Κύπρο.

Αναμένονται επίσης μέλη των βασιλικών οικογενειών της Δανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ δεν αποκλείεται λόγω των δεσμών τους με την οικογένεια του τέως Βασιλιά να βρεθούν στην Μητρόπολη η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος.

Πηγή: newsbeast.gr