Η Europol πραγματοποίησε τεράστια επιχείρηση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, καθώς προχώρησε σε περισσότερες από 130 συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, μια επιχειρησιακή ομάδα OTF, υπό την ηγεσία της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και συντονισμένη από την Europol, έβαλε στο στόχαστρο μερικούς από τους πιο επικίνδυνους διακινητές μεταναστών σε ολόκληρη την ΕΕ. Η επιχείρηση της ομάδας OTF Pathfinder, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τις Κάτω Χώρες, οδήγησε στην έναρξη 39 νέων ερευνών. Την τελευταία ημέρα δράσης της ομάδας, την 1η Ιουνίου, συνελήφθησαν δύο «στόχοι υψηλής αξίας», διενεργήθηκαν 12 κατ’ οίκον έρευνες και κατασχέθηκαν ποσά άνω των 80.000 ευρώ στη Γερμανία και στη Γαλλία

Μία από αυτές τις έρευνες οδήγησε στη σύλληψη ενός από τους στόχους υψηλής αξίας από το Ιταλικό Οικονομικό Σώμα, με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Αλβανικής Αστυνομίας.

Μία άλλη έρευνα οδήγησε στη σύλληψη 18 υπόπτων στη Ρουμανία. Οι ύποπτοι χρέωναν μεταξύ 4.000 και 10.000 ευρώ, παρά το ότι διακινούσαν και φιλοξενούσαν μετανάστες σε εξαιρετικά δυσμενείς και συχνά απειλητικές για τη ζωή συνθήκες.

Τα στοιχεία της έρευνας αποκάλυψαν ότι οι στόχοι διευκόλυναν την παράνομη διακίνηση τουλάχιστον 10.000 μεταναστών, οι οποίοι είναι κυρίως αφγανικής, πακιστανικής και συριακής καταγωγής, στην ΕΕ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης:

  • Συνελήφθησαν 8 «στόχοι υψηλής αξίας» και τρεις με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης (2 στην Αυστρία, 7 στη Γερμανία, ένας στην Ουγγαρία και ένας στη Ρουμανία)
  • Έγιναν 127 συλλήψεις διαμεσολαβητών (63 στην Αυστρία, 19 στη Γερμανία, 15 στην Ουγγαρία, 25 στη Ρουμανία, 4 στην Ολλανδία και ένας στη Σερβία)
  • Εντοπίστηκαν 916 περιστατικά διακίνησης μεταναστών (600 στην Αυστρία, 262 στη Γερμανία, 26 στην Ουγγαρία, 22 στη Ρουμανία και 6 στην Ολλανδία)
  • Διενεργήθηκαν 151 έρευνες σε σπίτια (37 στην Αυστρία, 70 στη Γερμανία, 17 στην Ουγγαρία, 25 στη Ρουμανία και 2 στην Ολλανδία)
  • Κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας περίπου 900.000 ευρώ

Ακολουθούν φωτογραφίες από την επιχείρηση της Europol:

Πηγή: newsbeast.gr