Υπογράφηκε από την PIRAEUS TOWER ΑΕ και την ΤΕΡΝΑ ΑΕ η σύμβαση που αφορά τη Β’ φάση των Οικοδομικών και Η/Μ εργασιών αποπεράτωσης των κοινόχρηστων εγκαταστάσεων, των υπογείων, του δώματος και του περιβάλλοντα χώρου του Πύργου Πειραιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση και όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το έργο αφορά την αποπεράτωση του ημιτελούς κτιρίου του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά, γνωστού και ως «Πύργος Πειραιά».

Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί επέκταση της από 6 Αυγούστου 2021 υπάρχουσας σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ ΑΕ και προβλέπει επιπλέον κατασκευαστικό αντικείμενο προϋπολογισμού 26.187.673,55 ευρώ και παράδοση την 30η Ιουνίου 2023.

Ο Πύργος του Πειραιά με 22 ορόφους και ύψος 88μ. θα είναι ο πρώτος ψηφιακός και βιοκλιματικός ουρανοξύστης της Ελλάδας που θα λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Το εν λόγω έργο προορίζεται για χρήση γραφείων, εμπορικών καταστημάτων και χώρων εστίασης που θα έχουν συνολική δομημένη επιφάνεια 34.623,74 τ.μ.

Πηγή: newsbeast.gr