Ένταση επικράτησε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, για το μακελειό που έγινε σε σχολείο της περιοχής, όταν ένας πολιτικός του αντίπαλος, τον διέκοψε και τόνισε πως όχι η Πολιτεία «δεν έκανε τίποτα», αλλά και ότι «το δράμα ήταν προβλέψιμο».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ που ανήκει στους Δημοκρατικούς, σηκώθηκε όρθιος και διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε ο κυβερνήτης του Τέξας φωνάζοντας: «Δεν κάνετε τίποτα».

Ο O’ Ρουρκ άρχισε να φωνάζει στους συγκεντρωμένους αξιωματούχους αφότου ο Άμποτ ολοκλήρωσε την περιγραφή των πόρων ψυχικής υγείας που είναι διαθέσιμοι σε όσους επλήγησαν από το μακελειό στον οποίο σκοτώθηκαν χθες 19 παιδιά και δύο δάσκαλοι.

Μακελειό στο Τέξας
Ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου

Ο δήμαρχος της Ουβάλντε, που ήταν παρών στην αίθουσα, απάντησε στον Ο’ Ρουρκ με σειρά ύβρεων κατά του Δημοκρατικού και λέγοντάς του ότι «ξεπέρασε τα όρια».

Ο κόσμος αποδοκίμασε τον O’ Ρουρκ και οι φρουροί ασφαλείας τον συνόδευσαν έξω από την αίθουσα, αφού διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου κατηγορώντας τους εκλεγμένους αξιωματούχους ότι δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν τη βία με όπλα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη συνέχεια ο O’ Ρουρκ είπε: «Οφείλουμε σε αυτούς τους γονείς να αναλάβουμε δράση. Θέλω να κάνουμε κάτι τώρα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα. Αλλά αν συνεχίσουμε να το αποδεχόμαστε αυτό, τότε είναι δικό μας το λάθος, δεν φταίει μόνο ο κυβερνήτης, φταίμε εμείς».

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, ο 18χρονος δράστης της επίθεσης, φέρεται να είχε υποστεί σοβαρό εκφοβισμό στο σχολείο, ενώ μέσω των social media είχε προειδοποιήσει για την επίθεση του.

Πηγή: newsbeast.gr