Τα εγκαίνια του νέου γλυπτού έργου τέχνης «Θαλασσινός Ορίζοντας» πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, παρουσία του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του καλλιτέχνη- ομότιμου καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Γιώργου Τσάρα και του δωρητή, επιχειρηματία, Σταύρου Ανδρεάδη.

Το γλυπτό, μήκους 17 μέτρων, πλάτους 3 μέτρων και με ύψος περίπου 4 μέτρα μαζί με τη βάση τοποθετήθηκε στη ρηχή πισίνα στον Κήπο των Γλυπτών. Το έργο αποτελείται από δύο κεκλιμένα τετράγωνα από ανοξείδωτο χάλυβα σε ασύμμετρη μεταξύ τους τοποθέτηση τα οποία θα διαπερνά ο «Ορίζοντας» αποτελούμενος από 7 φύλλα χαλκού.

Ο χώρος προτάθηκε από τον δωρητή κ.Ανδρεάδη, καθώς είναι ο πλέον σχετικός του παραλιακού μετώπου για την τοποθέτηση γλυπτών, ενώ εικάζεται πως μαζί με το ήδη υφιστάμενο έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου, θα αναβαθμίσει σημαντικά τη γενική αισθητική της περιοχής και θα προσελκύει περισσότερο τους επισκέπτες.

Στα αποκαλυπτήρια του γλυπτού ο καλλιτέχνης κ.Τσάρας δήλωσε συγκινημένος και εξέφρασε την επιθυμία το έργο του «να προκαλέσει αισθητικά, να αρέσει στον κόσμο και να φέρει σκέψεις και στοχασμό». Συμπλήρωσε, δε, πως το γλυπτό αποτελεί αντανάκλαση του πραγματικού ορίζοντα και ευχήθηκε οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες να «γυρίσετε στη συνέχεια την πλάτη και να δείτε τον πραγματικό ορίζοντα. Να κάνετε το δικό σας ταξίδι».

Ο κ.Ζέρβας από την πλευρά του είπε πως «η παραλία είναι αγαπημένο σημείο που το έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες. Σε αυτό το κομμάτι της πόλης προσθέτουμε άλλη μια ψηφίδα ομορφιάς στο θαλάσσιο μέτωπο. Έρχεται να βρει τη θέση του ο «Θαλασσινός Ορίζοντας». Η δημόσια γλυπτική είναι ένα είδος γλώσσας που αποτελεί ζωντανό οργανισμό» και παρότρυνε τον κόσμο: «να χαρείτε το εξαιρετικό γλυπτό, να το απολαύσετε και να βγαίνετε φωτογραφίες».

Τέλος ο κ.Ανδρεάδης δήλωσε χαρούμενος από την τοποθέτηση του γλυπτού τονίζοντας πως «κάθε έργο τέχνης μιλάει, βγάζει μια ενέργεια και περιμένει τον καθένα μας να του πει κάτι». Παρότρυνε επίσης τους πολίτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες για ένα καλύτερο και πιο όμορφο δημόσιο χώρο.

Πηγή: newsbeast.gr