Ο οικογενειακός γιατρός της οικογένειας του 23χρονου φοιτητή που πέθανε στην Σίφνο, λίγη ώρα αφότου βγήκε από την θάλασσα, μίλησε για το ιατρικό ιστορικό του νεαρού και αναφέρθηκε στο γεγονός πως νοσούσε από κορονοϊό.

Ο καρδιολόγος Παναγιώτης Ιακωβής μίλησε στην ΕΡΤ και ανέφερε πως «από ό,τι φαίνεται, ήταν ένα ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο, με οξύ πνευμονικό οίδημα και καρδιοαναπνευστική κατάρρευση. Το επεισόδιο αυτό δεν γνωρίζουμε ακόμα από πού προήλθε, δεν έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των εξετάσεων από την ιατροδικαστική υπηρεσία, θα πάρει αρκετές μέρες ακόμα. Η πρώτη εικόνα όμως είναι ότι πρόκειται για ένα οξύ ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η συνήθης απάντηση του οργανισμού είναι μία φλεγμονώδης απάντηση, δηλαδή μυοπερικαρδίτιδα συνήθως, προσβολή του μυοκαρδίου και του περικαρδίου, δεν είναι συνήθως ισχαιμική απάντηση, δηλαδή δεν είναι ένα έλλειμμα αίματος. Η πρώτη εικόνα λοιπόν είναι ότι εδώ έχουμε ισχαιμική απάντηση του οργανισμού, ισχαιμικό πρόβλημα στην καρδιά, συνεπώς υπάρχουν και περιπτώσεις που ο κορονοϊός κάνει ισχαιμία του μυοκαρδίου, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Συνήθως όμως ο κορονοϊός δεν κάνει ισχαιμική απάντηση, κάνει μυοκαρδιακή βλάβη ή περικαρδιακή βλάβη του φλεγμονώδους τύπου, δηλαδή φλεγμονή του μυοκαρδίου και του περικαρδίου».

«Δεν έχω εξετάσει το παιδί στο παρελθόν, μπορώ όμως να πω, επειδή το παιδί είχε μία μητέρα που είναι εξαιρετική παθολόγος της Λαμίας, ότι δεν είχε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα όπως έγινε γνωστό και από την εξέταση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, όπου δεν βρέθηκε κάποια οργανική καρδιοπάθεια, ούτε κάποια αποφραγμένη αρτηρία στεφανιαία. Συνεπώς, από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι το παιδί δεν είχε από πριν κάποια οργανική καρδιοπάθεια»,πρόσθεσε στη συνέχεια, σχετικά με τον αιφνίδιο θάνατο του 23χρονου.

Πηγή: newsbeast.gr