Να συναντηθεί με τον Θάνο Πλεύρη ζήτησε σήμερα η οικογένεια του τρίχρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή του αιφνίδια και μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υγείας ο υπουργός αποδέχτηκε το αίτημα των γονιών και αναμένεται να τους δει από κοντά.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Από την πρώτη στιγμή, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είχε επικοινωνήσει με την οικογένεια για να εκφράσει τα συλλυπητήρια του και να διαβεβαιώσει ότι θα διενεργηθεί κάθε έρευνα για τη διαπίστωση της αιτίας του θανάτου της 3χρονης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το thesstoday.gr ο πατέρας και η μητέρα της 3χρονης έστειλαν επιστολή στον υπουργό Υγείας μέσω της οποία τονίζουν πως όσα έχουν να του πουν είναι «άκρως αποκαλυπτικά».

«Θα σας βοηθήσουν να καλυτερεύσετε τις συνθήκες νοσηλείας απλών και ανυπεράσπιστων πολιτών στα νοσοκομεία της πατρίδας μας, για να μην επαναληφθεί ένας παρόμοιος και άδικος θάνατος, που παραμένει μέχρι και σήμερα (18 ημέρες από την εισαγωγή της κόρης μας στο παραπάνω νοσοκομείο και 6 ημέρες από τον θάνατό της) αδιάγνωστος» υπογραμμίζουν οι γονείς.

Παράλληλα κατά τις ίδιες πληροφορίες στην επιστολή επισημαίνεται ότι δεν απεστάλη ακόμη ο ιατρικός φάκελος, παρά το γεγονός ότι έχει ζητηθεί και από την ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία, αλλά και ενώ έχει κατατεθεί επίσημα αίτημα στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας για την κατάσχεσή του.

Οι γονείς του κοριτσιού μεταξύ άλλων εκφράζουν και το παράπονό τους αναφορικά με το ότι από το «Παπαγεωργίου» δεν επικοινώνησαν καν μαζί τους, για να εκφράσουν συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του παιδιού τους.

H οικογένεια του παιδιού, σύμφωνα με το thesstoday.gr θέλει να επιδείξει ορισμένα στοιχεία και ντοκουμέντα στον υπουργό Υγείας, ώστε να διευκολύνει ακόμη περαιτέρω την έρευνα που διέταξε και που αφορά την πλήρη διαφάνεια στην υπόθεση.

Υπεβλήθη σε βιοψία για τον μυελό των οστών στο ΑΧΕΠΑ

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες άλλο ένα στοιχείο το οποίο εγείρει αρκετά ερωτήματα είναι το τρίχρονο κοριτσάκι διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ όπου υπεβλήθη σε βιοψία για τον μυελό των οστών.

«Έχουμε πολλά στοιχεία, φωτογραφίες, βίντεο και μηνύματα για την πορεία νοσηλείας του παιδιού» ανέφεραν οι γονείς μέσω του δικηγόρου και συμπλήρωσαν ότι «όλα θα παραδοθούν εκεί που πρέπει».

Πηγή: newsbeast.gr