Τη ζωή του σε καρέκλα έχασε ένας 43χρονος τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Η διοίκηση του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» ετοιμάζει την αναφορά του περιστατικού για να σταλεί στο υπουργείο Υγείας και στην 3η ΥΠΕ.

«Το πόρισμα του θανάτου έχει βγει ήδη από τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας και την ΕΛ.ΑΣ , ωστόσο περιμένουμε και τις τοξικολογικές για να ανακοινωθούν επίσημα τα αίτια του θανάτου. Ο άνθρωπος έσκασε! Ο δεξιός πνεύμονας ήταν σαν να “κόλλησε” σ’ ένα σημείο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει ο αδελφός μου. Με μια απλή τραχειοτομή θα ζούσε τώρα. Ήταν πολύ εύκολη διαδικασία, αλλά δεν τηρήθηκε τίποτα από το αρχικό πρωτόκολλο, δηλαδή πίεση, οξυγόνο, αίμα και ακτίνα» εξιστορεί ο αδερφός του αποθανόντος, Ανδρέας Καμπάκας στο grtimes.gr.

Το χρονικό του θανάτου σύμφωνα με τον αδελφό του 43χρονου

«Ο αδερφός μου έχασε τη ζωή του την 1η ημέρα του Απρίλη του 2022, μετά από αμέλεια του προσωπικού του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά ένιωσε έντονους πόνους στο πόδι και απευθείας κάλεσε ασθενοφόρο. Στη συνέχεια διεκομίσθη στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», κι εκεί τον εξέτασε χειρούργος του νοσοκομείου, ο οποίος του είπε πως δεν έχει κάτι σοβαρό.

Στις 11:00 μ.μ. ο αδερφός μου καλεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διότι ένιωθε έντονο πόνο στο πόδι του.

Στις 11:30 μ.μ. το πλήρωμα του ΕΚΑΒ τον παραλαμβάνει από το σπίτι του.

Στις 11 παρά το ασθενοφόρο τον παραδίδει στο Νοσοκομείο Παπανικολάου για να τον εξετάσουν οι γιατροί.

Περίπου στις 1:30 π.μ. με 02:00 π.μ. σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση φέρεται ότι απεβίωσε.

Τέλος, τις πρώτες πρωινές ώρες, περίπου στις 11:00 π.μ. το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου ανακάλυψε, πως είχε χάσει τη ζωή του καθήμενος σε μία καρέκλα».

Γιατί η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Μηνύθηκε το «Παπανικολάου»

Όσον αφορά, για το εάν νοσούσε με κορονοϊό ο αδερφός του θύματος, τονίζει πως δεν είχε διαγνωστεί με τα συμπτώματα της νόσου. «Τον διέγνωσαν με covid-19 μεταθανάτια, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τον αναγνωρίσουμε και περιμέναμε οχτώ μέρες να τον πάρουμε από την ημέρα που έχασε τη ζωή του. Τότε, μπήκε στη «μέση» η Αστυνομία και με παρέμβαση εισαγγελέα διατάχθηκε νέο τεστ. Ωστόσο, το Νοσοκομείο αρχικά αρνήθηκε -για δικούς του λόγους-, οπότε ο εισαγγελέας απέστειλε εκ νέου υπογεγραμμένο χαρτί για να μεταφερθεί η σορός του αδελφού μου στην Ιατροδικαστική Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης του, όπως κι έγινε. Εκεί, υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι δεν νόσησε ποτέ από κορονοϊό» συμπληρώνει ο κ. Καμπάκας.

Τέλος, ο ίδιος επιβεβαιώνει μέσω του GRTimes.gr πως έχει κατατεθεί μήνυση κατά του νοσοκομείου «Παπανικολάου» για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πηγή: newsbeast.gr