«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρέχει στη συντριπτική του πλειοψηφία τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ με πλήρη σεβασμό στους ασθενείς και αυταπάρνηση» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος σε περιπτώσεις καταγγελιών για τυχόν ιατρικά λάθη.

«Οποιαδήποτε καταγγελία για τυχόν ιατρική αμέλεια στο ΕΣΥ διερευνάται με τη δέουσα σοβαρότητα από τα αρμόδια όργανα και υπάρχει σαφής εντολή μου προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων για άμεση διερεύνηση, ειδικά στις περιπτώσεις που η καταγγελία συνδέεται με απώλεια ανθρώπινης ζωής» υπογραμμίζει ο κ. Πλεύρης.

Σημειώνεται ότι ένα απίστευτο περιστατικό είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας λίγες μέρες μετά την περίπτωση του 49χρονου που πήγε σε νοσοκομείο στην Πάτρα με πόνους, τον έστειλαν στο νοσοκομείο του Ρίου γιατί δεν εφημέρευαν και τελικά πέθανε.

Μία ετοιμόγεννη μετέβη στο «Ιπποκράτειο» αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία του νοσοκομείου. Όταν μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου», που εφημέρευε, δεν την υπέβαλλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χάσει το μωρό.

Πηγή: newsbeast.gr