Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (10/8) στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου, κοντά στις κατασκηνώσεις.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και αρκετοί εθελοντές. Η φωτιά, που είναι ορατή από την παραλία της Ποταμιάς, μέχρι στιγμής έχει μικρή έκταση αλλά το ότι ξέσπασε αμέσως μετά τη δύση του ηλίου καθιστά αδύνατον να επιχειρήσουν εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Υπάρχει επίσης μεγάλη δυσκολία στην προσέγγιση οχημάτων στο σημείο, ενώ αναφέρεται και έλλειψη νερού. Οι πυροσβέστες σήκωσαν και drone για να μαζέψουν πληροφορίες.

Οι πρώτες πληροφορίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kavalanews.gr αναφέρουν ότι πρόκειται για δυο εστίες φωτιές στο ίδιο σημείο που είχε προκληθεί και πριν από μια εβδομάδα, αλλά υπήρχε άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και κατασβέστηκε πολύ γρήγορα.

Η φωτιά έγινε αμέσως αντιληπτή χάρη στις πολλές περιπολίες που κάνουν στα δάση του νησιού εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας και νυχτερινής παρατήρησης.

Σύμφωνα με το center tv, με έκτακτα δρομολόγια φτάνουν στο νησί δυνάμεις της πυροσβεστικής και από άλλες περιοχές, μετά από συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τις ναυτιλιακές εταιρίες.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν και εθελοντές, εκ των οποίων δύο τραυματίστηκαν από πτώση δέντρου και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Πρίνου. Κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του ενός στην Καβάλα καθώς αιμορραγούσε από τραυματισμό στο κεφάλι.

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης και πυροσβέστες από την Κεραμωτή.

Πηγή: newsbeast.gr