Στη μικρή οθόνη μέσα από το νέο αστυνομικό δράμα «The Responder» επιστρέφει ο Μάρτιν Φρίμαν που αγαπήθηκε από τον ρόλο του ως Τζον Γουάτσον στη σειρά «Sherlock». Η νέα σειρά, που θα προβάλλεται στη χώρα μας από την Cosmote TV, είναι εμπνευσμένη από τις πραγματικές εμπειρίες του πρώην αστυνομικού και συγγραφέα Τόνι Σουμάχερ.

Παρουσιάζει τη σκληρή πλευρά του Λίβερπουλ, μέσα από τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει κατά τη νυχτερινή του βάρδια ο αστυνομικός Κρις.

O Κρις που είναι ένας άνθρωπος αρκετά κλειστός με αρκετά προβλήματα να τα κρατάει μέσα του. Αυτό έχει αρνητικά αποτελέσματα τόσο στην δουλειά του όσο και στην προσωπική του ζωή. Αν και όπως είπαμε πολύ κλειστός άνθρωπος, ταυτόχρονα είναι και πολύ ευαίσθητος παρόλο την αγριότητα που βγάζει στην ζωή του.

Η ευαισθησία του αυτή θα τον βάλει σε πολύ σοβαρούς μπελάδες όταν θα προσπαθήσει να βοηθήσει μία μικρή κοπέλα που έκλεψε τα ναρκωτικά από έναν έμπορο. Αν και ο Κρις γνωρίζει τον έμπορο από παιδική ηλικία, δεν θα διστάσει να του εναντιωθεί προκειμένου να σώσει την Κέισι.

Βέβαια με τα τόσα προβλήματα και ψυχολογικά και οικονομικά, ο Κρις θα πάρει και κάποιες λάθος αποφάσεις που θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση που ήδη βρίσκετε. Θα μπορέσει άραγε ο Κρις να ανατρέψει τα όσα έχει μπλέξει ή μήπως ήρθε η ώρα να παραδώσει τα όπλα;

Η άποψη του Lordoftheseries.gr

Το «The Responder» ήταν από τις καλύτερες σειρές που έχουμε δει στο υποκριτικό κομμάτι, χωρίς να υποβαθμίζονται όλα τα άλλα.

Πιο συγκεκριμένα σεναριακά η σειρά είναι κάτι το πρωτότυπο όσον αφορά αστυνομική σειρά, καθώς μέσα από αυτά τα έξι επεισόδια αστυνομικού μεν χαρακτήρα, βλέπουμε να θίγονται ζητήματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, η χρήση ναρκωτικών και ποιο μπορεί να είναι το υπόβαθρο ατόμων που πήραν αυτό τον δρόμο.

Σκηνοθετικά η σειρά βρίσκετε σε εξαιρετικό επίπεδο καθώς με τα πλάνα της σε όλες τις δραματικές στιγμές που είναι και πολλές, τις απογειώνει. Σίγουρα δεν θα δείτε τις τρομερά καταθλιπτικές μουσικές σε μια δραματική σκηνή καθώς μόνο με ένα πλάνο του ο σκηνοθέτης, με την βοήθεια του ηθοποιού βέβαια, σας μεταφέρει άψογα την στιγμή.

Και πάμε πια στο φανταστικό κομμάτι του «The Responder» που είναι η υποκριτική. Το cast δεν είναι τεράστιο και σίγουρα πρωταγωνιστής είναι ο Martin Freeman αλλά όλοι τους ήταν εξαιρετικοί. Ο Martin Freeman, έδωσε ίσως την καλύτερη ερμηνεία του και θα συμφωνήσω απόλυτα με το «κίνημα» που έχουν δημιουργήσει πολλοί fans, ώστε ο ηθοποιός να προταθεί για βραβείο BAFTA. Ήταν πραγματικά φανταστικός.

Θα τολμήσουμε να πούμε πως ίσως είναι η καλύτερη βρετανική δραματική σειρά που έχουμε δει.

Η σειρά αποτελείται από έξι επεισόδια και προβάλετε στο BBC και με πολλούς Fans ήδη να ζητούν δεύτερη season αλλά και από δηλώσεις κάποιων πρωταγωνιστών, μάλλον οι περιπέτειες του Κρις δεν σταματούν εδώ.

Πηγή: newsbeast.gr