Μονόδρομος μοιάζει πλέον η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο τους. Ακόμα και ένας από τους πλέον βραβευμένους και διάσημους κωμικούς στις ΗΠΑ, ο Βρετανός Τζον Όλιβερ, σχολίασε με το καυστικό του χιούμορ την σημερινή κατάσταση.

Στην εκπομπή του που βλέπουν εκατομμύρια στο HBO χθες, ήταν ιδιαίτερα γλαφυρός και καυστικός για τον τρόπο με τον οποίο παραμένουν σε ομηρία από την Βρετανία τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Δείχνοντας πως είναι τα Γλυπτά σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, με τα κομμάτια που λείπουν να είναι με άσπρο γύψο, ο Τζον Όλιβερ είπε ότι υπάρχει εξήγηση. «Ως Βρετανός αισθάνομαι λίγο εμπλεκόμενος. Ναι! Εμείς τα κλέψαμε. Ειλικρινά, αν ψάχνετε για κλεμμένα αρχαία, 9 στις 10 φορές θα τα βρείτε στο Βρετανικό Μουσείο!»

Λέει ακόμα ότι στην Βρετανία είναι γνωστά ως τα Ελγίνεια Μάρμαρα τα οποία πήρε ο Λόρδος Έλγιν τον 19ο αιώνα ξεριζώνοντάς τα από τον Παρθενώνα. «Είναι κάτι για το οποίο και δικαίως οι Έλληνες είναι εξοργισμένοι γιατί δεν χάθηκαν αλλά εκλάπησαν!»

Περιγράφοντας με καυστικό χιούμορ την κατάσταση είπε ότι είναι σαν να σου λείπει ένα κομμάτι από ένα παζλ. Το κομμάτι δεν χάθηκε αλλά μπήκε ένας λόρδος στο σπίτι σου, το έκλεψε και το πούλησε σε ένα Μουσείο 1.000 μίλια μακριά.

Πηγή: newsbeast.gr