Για την εγκληματικότητα που όπως τόνισε μειώθηκε το τελευταίο τετράμηνο του 2021 μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη (4/1) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη συνάθροιση ατόμων από το Πακιστάν στο Σύνταγμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Κατά 30% μειώθηκε η εγκληματικότητα στην Αττική και σε όλη τη χώρα το τελευταίο τετράμηνο του 2021 σε σύγκριση με το 2018 και το 2019» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον ΣΚΑΪ.

«Η σύγκριση γίνεται με τα έτη 2018-2019 διότι το 2020 λόγω της καραντίνας επηρεάστηκε και η εγκληματικότητα» εξήγησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός «γίνονται σοβαρά βήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Η αστυνομία ρίχνει το βάρος σε συγκεκριμένες περιοχές και γειτονιές στο λεκανοπέδιο όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα εγκληματικότητας».

«Μεγαλύτερη ανωμαλία το γεγονός ότι ενώ το 70% της εγκληματικότητας εντοπίζεται στην Αττική εδώ βρίσκεται μόλις το 30% της ΕΛ.ΑΣ.»

Χαρακτήρισε δε ως την «μεγαλύτερη ανωμαλία εδώ και δεκαετίες» το γεγονός ότι ενώ το 70% της εγκληματικότητας εντοπίζεται στην Αττική, στο Λεκανοπέδιο βρίσκεται μόλις το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. γιατί μεταξύ άλλων «υπάρχει και το αμετάθετο των Ελλήνων αστυνομικών».

«Τα πρόστιμα στο Σύνταγμα επιβλήθηκαν σε όσους δεν φορούσαν μάσκα»

Αναφερόμενος στον συγχρωτισμό που παρατηρήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από άτομα πακιστανικής καταγωγής στο Σύνταγμα αλλά και τα δεκάδες πρόστιμα που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ. ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «η αστυνομία έπραξε αυτό που έπρεπε να πράξει σε όσους δεν φορούσαν μάσκα».

«Δεν υπάρχει απαγόρευση συνάθροισης στη χώρα και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό και σεβαστό» υπογράμμισε.

Όπως είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει να βρεθούν άτομα σε ανοιχτό χώρο ή σε ένα σπίτι, αλλά αυτό που απαγορεύεται είναι να γίνονται δραστηριότητες μαζικού και κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

«Δεν μπορείς να μεταφέρεις στο σπίτι σου το νυχτερινό μαγαζί, να επινοικιάσεις μηχανήματα και dj για δραστηριότητες μαζικού και κερδοσκοπικού χαρακτήρα» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: newsbeast.gr