«Η ώρα που ξέσπασε η φωτιά και ο τόπος από όπου ξεκίνησε δημιουργούν πολύ σοβαρά ερωτηματικά» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας, Τάκης Θεοδωρικάκος, για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη στην Ανατολική Αττική.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τη συνδρομή και την αυτοθυσία της ΕΛΑΣ στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, ενώ σημείωσε ότι πάνω από 900 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν μέσα στο διήμερο και απεγκλώβισαν περίπου 680 ανθρώπους, ενώ βοήθησαν και στην εκκένωση της περιοχής.

«Η Ελληνική Αστυνομία έχει ξεκάθαρο επιχειρησιακό σχεδιασμό, τον οποίο εφαρμόζει κατά γράμμα, με αυτοθυσία και αποτελεσματικότητα. Η δουλειά της αστυνομίας όταν εκδηλώνονται πυρκαγιές είναι να ρυθμίζει την κυκλοφορία, να συμβάλλει στην εκκένωση των οικισμών και να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή και τις περιουσίες των ανθρώπων» επισήμανε.

Παράλληλα, δήλωσε ικανοποιημένος από την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και έκανε λόγο για «αποφασιστική υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού» σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

«Η φωτιά αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά. Εκτελέσαμε ειδικό σχέδιο για να μη γίνει πλιάτσικο στις περιουσίες των ανθρώπων» είπε και απευθυνόμενος στην κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση απάντησε: «Να πάψει η αντιπολίτευση να είναι τόσο ξινή».

Ο υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι πάνω από 90 αστυνομικοί περιπολούν σε ευάλωτες περιοχές του λεκανοπεδίου για την πρόληψη των πυρκαγιών, ενώ τόνισε ότι γίνονται μεταρρυθμίσεις για να γίνει πιο αποτελεσματική η δουλειά της ΕΛΑΣ.

Τέλος, είπε ότι η ΕΛΑΣ θα συνδράμει στις έρευνες της πυροσβεστικής για να φανεί αν ήταν εμπρησμός.

«Μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ για τη σπουδαία δουλειά που έκαναν. Έσωσαν ανθρώπους» είπε ο υπουργός κλείνοντας.

Πηγή: newsbeast.gr